Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «FIRST DATA»
Να μην απολυθεί κανείς - Οχι στην προκλητική αξιολόγηση

«Να σταματήσουν τώρα οι αξιολογήσεις και να μην προχωρήσει καμία απόλυση εργαζόμενου», απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων «First Data», οι εργαζόμενοι της οποίας έχουν πλέον μια πρώτη γεύση για το πώς η εργοδοσία χρησιμοποιεί την τηλεργασία.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις ετήσιες αξιολογήσεις των συναδέλφων και έχει ήδη "μοιράσει" τα γνωστά σε όλους μας PIPs, που αποτελούν ευθεία προειδοποίηση απόλυσης.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, σε συνθήκες πανδημίας, που η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν από το σπίτι, σε μη κατάλληλες συνθήκες, με τεχνικά προβλήματα, με δυσκολία στην επικοινωνία, με "κολλήματα" στα συστήματα, με αλλεπάλληλες κλήσεις, υπερωρίες και άλλα πολλά, να δέχονται προειδοποιήσεις ότι θα απολυθούν, γιατί τα στατιστικά τους δεν είναι καλά ή γιατί καθυστερούν στις γραμμές ή γιατί "πέφτουν" οι γραμμές ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο μπορεί να εφεύρουν!».

Σε συνθήκες έξαρσης της ανεργίας και της αβεβαιότητας λόγω της νέας οικονομικής κρίσης, τονίζει το Σωματείο, «είναι απαράδεκτο μια εταιρεία που όλο αυτό το διάστημα δεν αντιμετώπισε κανένα θέμα μείωσης δουλειάς, που ακόμα και ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους εξέδωσε (πόσο υποκριτικό...), να δεχόμαστε τώρα αξιολογήσεις και προειδοποιήσεις απόλυσης».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους «να είναι σε επαγρύπνηση, να μην υπογράψει κανείς τέτοιο χαρτί και να ενημερώσει άμεσα το Σωματείο».

«Η αξιολόγηση, με τα συγκεκριμένα κριτήρια και παραμέτρους αξιοποιείται ακριβώς για να βρίσκουν δικαιολογίες και να απολύουν κόσμο», τονίζει το Σωματείο και «προειδοποιεί την διοίκηση της εταιρείας να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου, γιατί θα μας βρει απέναντί της».

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτεί άμεση συνάντηση με την εργοδοσία και δέσμευση από αυτήν ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρομοκρατία πίσω από τις «βιτρίνες» των μεγάλων επενδύσεων(2023-12-08 00:00:00.0)
Με εκδικητικές απολύσεις συνεχίζεται η επίθεση της εργοδοσίας(2022-10-07 00:00:00.0)
Δυναμώνει η εργοδοτική επίθεση στη συνδικαλιστική δράση(2022-08-31 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω την απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου!(2021-03-10 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για απόλυση στην επιχείρηση «Καυκάς»(2017-09-16 00:00:00.0)
Διεκδικούν την ανάκληση απολύσεων(2017-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ