Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Μαχητική κινητοποίηση των απολυμένων εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς

Το κλείσιμο των παιδικών σταθμών στο Πανόραμα και το Φίλυρο και την απόλυση των 13 εργαζομένων που απασχολούνταν σε αυτούς αποφάσισε η διοίκηση του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη στη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε χτες, παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας. Από νωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στην είσοδο του δημαρχείου προκειμένου να εμποδίσουν την παρουσία των απολυμένων και των συναδέλφων τους, που βρέθηκαν στο πλευρό τους για να στηρίξουν τον αγώνα τους για παραμονή στην εργασία.

Μαχητικά, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», αλλα και τραγουδώντας γνωστά παιδικά τραγουδάκια που δεν θα ξαναμάθουν στα παιδιά, οι απολυμένες αλλά και συνάδελφοί τους διαδήλωναν επί ώρες έξω από το δημαρχείο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης απαίτησε να επιτραπεί η είσοδος στο Δημοτικό Συμβούλιο σε όλους τους απολυμένους και σε αντιπροσωπεία του Συλλόγου. Παρά την αρχική άρνηση, τελικά, κάτω από την αποφασιστική και μαχητική στάση των εργαζομένων, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επιτράπηκε να μπει και να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία. Τελικά, με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας και με πρόσχημα ότι ...δεν βγαίνουν τα νούμερα, επικυρώθηκαν οι απολύσεις των εργαζομένων που επί μία δεκαετία στήριξαν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και τώρα πετιούνται στο δρόμο και απλήρωτοι.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους του Πανοράματος, μέσα από την οποία κατήγγειλαν την πολιτική των απολύσεων και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών, και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ακούστηκε για άλλη μια φορά δυνατά το σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», αλλά και το «Οι παιδικοί σταθμοί ανήκουν στους δημότες - Οχι σε εργολάβους και ιδιώτες».

Στο πλευρό των εργαζομένων παρευρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ