Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Δεκάδες συμβασιούχοι μια ανάσα πριν από την απόλυση

Παρέμβαση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Αγώνα στη διοίκηση

Από τη συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα στην προχτεσινή πανυγειονομική απεργία
Από τη συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα στην προχτεσινή πανυγειονομική απεργία
Πάνω από 90 συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» απειλούνται με απόλυση στις 30 Ιούνη, καθώς λήγουν οι συμβάσεις που είχαν συνάψει με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη και μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, οι εργαζόμενοι συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων με σκοπό «το συντονισμό του αγώνα όλων των συμβασιούχων του νοσοκομείου μας, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η διοίκηση επιχείρησε να «ροκανίσει» χρόνο, καλλιεργώντας κάλπικες προσδοκίες στους συμβασιούχους, στους οποίους είπε ότι «το υπουργείο μελετά την παράταση των συμβάσεων», ενώ για τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου ούτε κουβέντα... Παράλληλα, επιχείρησε να αξιοποιήσει τις ελλείψεις σε προσωπικό, που έχουν ως αποτέλεσμα να μη «βγαίνουν» οι βάρδιες, να χρωστούνται εκατοντάδες ρεπό κ.λπ., ως τον Δούρειο Ιππο των εργολάβων, «για 32 εργαζόμενους, για 3 μήνες, προκειμένου "να πάρετε κι εσείς τα ρεπό σας"», όπως ειπώθηκε.

«Στο νοσοκομείο είμαστε εκατοντάδες συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου κ.λπ.) και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα. «Εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, ανθυγιεινές συνθήκες, με κουτσουρεμένα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Δεν ήταν εύκολο να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις ενός παιδιατρικού νοσοκομείου που εφημερεύει μέρα παρά μέρα, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που δέχεται ασθενείς από όλη τη χώρα. Τυχόν απόλυσή μας - εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει σε εμάς και τις οικογένειές μας - θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις απολύσεις(2024-03-21 00:00:00.0)
Στον δρόμο πετιούνται συμβασιούχοι της καθαριότητας του «Αγίου Σάββα»(2024-01-16 00:00:00.0)
Οργανώνονται για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς(2021-12-30 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου για την υγεία του λαού εκπέμπουν οι υγειονομικοί(2021-03-02 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αιχμή την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2020-05-29 00:00:00.0)
Μονόδρομος η οργάνωση της λαϊκής πάλης(2012-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ