Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα
Οχι στην περικοπή των ΒΑΕ στους ΟΤΑ

Στάση εργασίας (7.30 π.μ. - 11.30 π.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 9 π.μ. οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση ενάντια στην περικοπή των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, απαιτώντας την ένταξη επιπλέον ειδικοτήτων σε αυτά, αλλά και προβάλλοντας το αίτημα για μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η ανακοίνωση του πορίσματος Επιτροπής, στην οποία έχει ανατεθεί από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση η επανεξέταση του καθεστώτος των ΒΑΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν μεταξύ άλλων τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Περάματος, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, το Σωματείο Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών δήμου Πειραιά.

Στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση συμμετέχει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων στην Περιφέρεια Αττικής (ΣΥΠΑ), απαιτώντας να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες.

Κινητοποίηση στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε κινητοποίηση στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα, την Κυριακή 21/6, στις 10.30 π.μ., ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Την ίδια μέρα, καλεί σε συνέλευση τους εργαζόμενους στις νότιες συνοικίες της Αθήνας, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του δήμου Αλίμου (Κουμουνδούρου 92 - 96, πλησίον σταθμού μετρό «Αλιμος»).

Σύσκεψη με εργαζόμενους σε δημοσκοπικές εταιρείες

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους στις δημοσκοπικές εταιρείες σε σύσκεψη το Σάββατο 20/6, στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β). Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα, καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο και να διαμορφώσουν πλαίσιο διεκδίκησης και πρόγραμμα δράσης.

Συνελεύσεις συνδικάτων
  • Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., πραγματοποιεί το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στη «First Data» οργανώνει Γενική Συνέλευση την Τρίτη 23 Ιούνη στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν. Θέματα που θα απασχολήσουν: «Η επόμενη μέρα της πανδημίας, εκτίμηση της δράσης και της παρέμβασης του Σωματείου και συζήτηση προτάσεων - ιδεών παρέμβασης για το επόμενο διάστημα».
  • Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28/6, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ