Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η μέρα δράσης στον κλάδο του Μετάλλου

Σε μια σειρά δράσεων προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Φθιώτιδας και Βοιωτίας, προβάλλοντας τα αιτήματα: Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων. Εισόδημα για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10%. Κανείς μεταλλεργάτης κάτω από τα 830 ευρώ. Ολος ο κλάδος στα ΒΑΕ. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, στο πλαίσιο της μέρας δράσης, θα προχωρήσει το πρωί σε Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Συγκέντρωση εργαζομένων θα γίνει και στην είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στην αρχή της βάρδιας.

To Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει από χτες τις δράσεις του, ενώ για σήμερα έχει προγραμματίσει: Στις 7 π.μ., παρέμβαση στη «ΣΙΔΕΝΟΡ» ενάντια στις απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, εξόρμηση στην «KLEEMANN» και πολύμορφη παρέμβαση με αφορμή τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Στις 7 μ.μ., προγραμματίζει συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μαζική εξόρμηση και παρέμβαση στις πύλες της «Χαλυβουργίας» οργανώνει σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Το Συνδικάτο, μεταξύ άλλων, αναδεικνύει πως η εργοδοσία της «Χαλυβουργίας» αξιοποιεί το πρόσθετο εργαλείο που της δίνει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», συνεχίζοντας το τσάκισμα των μισθών και της σταθερής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ