Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «TASTY FOODS»
Συνεχίζουν τις απεργίες για την ανάκληση της απόλυσης

Στην πύλη του εργοστασίου στη χτεσινή απεργία
Στην πύλη του εργοστασίου στη χτεσινή απεργία
Με 24ωρες απεργίες που ξεκίνησαν χτες και συνεχίζονται σήμερα απαντούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Tasty Foods» στην απόλυση συναδέλφου τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία απέλυσε την περασμένη Δευτέρα έναν εργαζόμενο, ο οποίος είναι υποψήφιος για την Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας στο εργοστάσιο. Η αντίδραση του επιχειρησιακού σωματείου ήταν άμεση, με στάση εργασίας, συνέλευση και προκήρυξη 24ωρης απεργίας για χτες. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι, έγιναν Γενικές Συνελεύσεις και αποφασίστηκε να συνεχίσουν με νέα 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη. Με την απόφασή τους οι εργαζόμενοι απάντησαν, εκτός από την απόλυση, και στην αγωγή με την οποία η εργοδοσία θέλησε να βγάλει την κινητοποίησή τους παράνομη.

Σήμερα, παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση, στο χώρο θα στηθεί κάλπη προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες του κλαδικού Συνδικάτου, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για την ανάδειξη Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.

«Η απόλυση του συναδέλφου στην "Tasty" είναι επίθεση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου», τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και καλεί την εργοδοσία να την ανακαλέσει.

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό Σωματείο εκφράζουν επίσης τα κλαδικά Συνδικάτα Λάρισας, Ημαθίας - Πέλλας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αργολίδας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Βοιωτίας, Χανίων, Αχαΐας, τα Σωματεία Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΕΒΓΑ», «ΦΑΓΕ», «ΖΑΒΕΛ», «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ», «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» και η απερχόμενη διοίκηση του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org