Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Στους ρυθμούς του δικομματικού «ροκ»

Στους ρυθμούς της δικομματικής πόλωσης κινείται, έστω και αν την εξορκίζει φραστικά, ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας να καταγραφεί ως δύναμη του «αύριο» σε αντίθεση με το «χτες» που είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία της ΝΔ συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις στο παιχνίδι της εξαπάτησης των λαϊκών μαζών, ενώ ταυτόχρονα διαγκωνίζεται την κυβέρνηση σε άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι βολεύει το κόμμα του η τακτική του «σκληρού ροκ», επιχειρεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που του αναλογεί στο δικομματικό θέατρο σκιών και να κερδίσει από τις τεχνητές «διαχωριστικές γραμμές» που χαράσσουν μεταξύ τους οι μονομάχοι. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή από τη χτεσινή ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ: «Είναι το χτες και είμαστε το αύριο. Εκείνοι συνειδητά διχάζουν, εμείς συνειδητά ενώνουμε. Αναζητούν σκιές και πετούν λάσπες γιατί αυτός είναι ο κόσμος τους. Εμείς αναζητούμε λύσεις, σεβόμαστε τον πολίτη, κινούμαστε στο φως. Γιατί αυτός είναι ο κόσμος μας».

Στην ομιλία του ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε έμμεσα στην υπόθεση Γρυλλάκη και την απέδωσε στον πανικό του Κ. Σημίτη και της ηγετικής του ομάδας, οι οποίοι «όσο θα αισθάνονται το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους, τόσο πιο πολύ θα καταφεύγουν σε άκρα και ακρότητες». Η κυβέρνηση, είπε σε άλλο σημείο, αντί να σκύψει στα προβλήματα του σήμερα, προσπαθεί να σκάψει χαρακώματα του παρελθόντος. Μόνη τους έγνοια είναι να κρατηθούν στην εξουσία, διαπίστωσε. Χορεύοντας στον ίδιο ρυθμό «περιποιήθηκε» τον Κ. Λαλιώτη αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση του Κτηματολογίου, εκμεταλλευόμενος την προχτεσινή απόφαση για επιβολή προστίμου από την Κομισιόν. «Κάποιοι φταίνε που θα πληρώσουν οι Ελληνες πολίτες», είπε και πρόσθεσε: «Είναι εκείνοι που βάζουν στη διαπασών το σκληρό ροκ για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες».

Οσο για την ουσία της κριτικής στην κυβέρνηση, αυτή έγκειται στο ότι δεν έχει πολιτική και δεν κυβερνά! Οταν επιχείρησε όμως να ασκήσει κριτική σε συγκριμένα ζητήματα, όπως ο προϋπολογισμός του 2002, φάνηκε καθαρά ότι δεν έχει να πει κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση. Περιορίστηκε να τον χαρακτηρίσει πλασματικό, χωρίς βέβαια να αποδοκιμάσει το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα και στόχους του. Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» και τον ΟΤΕ, ακριβώς για να δώσει ώθηση στην ιδιωτικοποίησή τους.

Για τον ευρωστρατό επανέλαβε ότι «δεν μπορεί η Ελλάδα να δεχτεί αποφάσεις που εξαιρούν ένα κομμάτι της Ευρώπης από την πολιτική ασφάλειας της Ευρώπης» και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί «η πολιτική ανεπάρκεια, η ολιγωρία και η άρνηση συνεννόησης φέρνει τώρα τη χώρα σε δύσκολή θέση».

Μαζί με ΣΕΒ και... ΓΣΕΕ

Στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ είχαν κληθεί και μίλησαν για τον προϋπολογισμό του 2002 οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι ομιλίες τους μάλλον δικαίωσαν την επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να τους προσκαλέσει και επιβεβαίωσαν ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα από τη στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ