Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Πολιτιστικές εξορμήσεις»

Πλούσιες και πολύμορφες οι εκδηλώσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ μπροστά στο 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, θα μιλήσει την Τρίτη στην ΑΣΟΕΕ, ενώ την Τετάρτη η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας θα παρακολουθήσει μια αξιόλογη θεατρική παράσταση.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο

- Η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών Πειραιά διοργανώνει εκδήλωση για τα 83 χρόνια του ΚΚΕ, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου. Θα προβληθεί η ταινία του Π. Βούλγαρη «Τα πέτρινα χρόνια», ενώ θα παρευρεθούν οι αγωνιστές Μπάμπης Γκολέμας και Ελένη Βούλγαρη, για τη ζωή των οποίων γυρίστηκε η ταινία.

- Το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, το πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνει προβολές ταινιών, πολιτικές συζητήσεις, αφιερώματα και εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας. Μεταξύ των άλλων, σήμερα στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Αγις Τριγάζης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την ομιλία του Χρ. Τσιντζιλώνη, μέλους του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Δεκεμβριανά - Η δράση του Δημοκρατικού Στρατού».

- Το ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., πραγματοποιεί εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Σοσιαλισμός, αναγκαιότητα, επικαιρότητα σήμερα». Θα μιλήσει η Λίτσα Ούντρια, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Κυριακή

- Το ΣΠ Πειραιά διοργανώνει εκδρομή στα Καλάβρυτα, με περιήγηση στα ιστορικά σημεία τους (αναχώρηση στις 7 π.μ. από το Δημοτικό Θέατρο, συμμετοχή 2.500 δρχ.).

- Το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Οργάνωσης στη Λαμία, με θέμα: «Η δράση της ΚΝΕ στο νεολαιίστικο κίνημα και η ιστορική της προσφορά». Θα μιλήσει ο Τάσος Χρονάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

- Το ΝΣ Ζακύνθου της ΚΝΕ, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της Οργάνωσης, καλεί τους νέους και τις νέες να συζητήσουν για τα δικαιώματα και τους αγώνες της νέας γενιάς και το σοσιαλισμό.

Δευτέρα 17/12

- Το ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, πραγματοποιεί εκδήλωση για την επικαιρότητα του Σοσιαλισμού σήμερα. Θα μιλήσει ο Λουκάς Γκούνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τρίτη 18/12

- Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, θα παρουσιάσει τις Θέσεις του ΚΣ για το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Σπουδάζουσα Αθήνας της ΚΝΕ, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), στις 12 μεσημέρι.

- Στο Τμήμα Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση για την «Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση», στις 12 το μεσημέρι, με ομιλητή τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τετάρτη 19/12

- Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ πάει θέατρο! Στις 9.30 το βράδυ, θα παρακολουθήσει το έργο του Ν. Γκογκόλ «Το ημερολόγιο ενός τρελού», που παίζει στο θέατρο Καλουτά ο Θύμιος Καρακατσάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ