Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Προκλητικές δηλώσεις Ντενκτάς

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, ενδεικτικές των προθέσεών του ενόψει των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό τον άλλο μήνα, προέβη ο Ραούφ Ντενκτάς. Μιλώντας σε διάλεξη στην Κωνσταντινούπολη ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα μεταξύ δυο κρατών και δυο εθνών. Ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κληρίδη για να δείξει στην Ευρώπη ότι δεν είναι αδιάλλακτος και τον προσκάλεσε σε δείπνο για να καταστεί δυνατή η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Υποστήριξε ωστόσο ότι το μπαλάκι δε βρίσκεται ούτε στην πλευρά του ούτε στην πλευρά του Προέδρου Κληρίδη, αλλά σε αυτήν η οποία, όπως είπε, επί 38 χρόνια αναγνωρίζει την ελληνική κυπριακή πλευρά ως νόμιμη κυβέρνηση. Νωρίτερα σήμερα ο Ραούφ Ντενκτάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Σεζέρ και τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ για αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Νέος διοικητής

Νέος διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διορίστηκε ο Κορεάτης υποστράτηγος Τζιν Χα Χουάνγκ, σε διαδοχή του υποστράτηγου Βίκτορι Ράνα, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του μεθαύριο.

Ο υποστράτηγος Χουάνγκ, 55 ετών, σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία της Κορέας και στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπηρέτησε σε διάφορες στρατιωτικές θέσεις στην Κορέα με το βαθμό του συνταγματάρχη, ενώ αυτή την περίοδο υπηρετεί στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ουάσιγκτον ως στρατιωτικός ακόλουθος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ