Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Γεμάτα τα νοσοκομεία

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την ώρα που στη Βρετανία αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα και οι άνθρωποι που δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν (πάνω από 6.150), σε ένα σύστημα Υγείας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στη συνεχιζόμενη νοσηλεία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη ΜΕΘ κεντρικού νοσοκομείου του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 55χρονος πρωθυπουργός νοσηλεύεται στην Εντατική χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Επιβεβαιώθηκε εντούτοις ότι του χορηγήθηκε οξυγόνο για να περιοριστεί η δυσφορία που του προκαλούσε προηγούμενη δύσπνοια. Κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία και πως η κατάσταση της υγείας του «ήταν σταθερή» κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη, ενώ ο ίδιος παρέμενε ευδιάθετος. Πάντως και η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την κριτική που γίνεται στη βρετανική κυβέρνηση, που καθυστέρησε να λάβει έγκαιρα μέτρα, με αποτέλεσμα τώρα τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν.

Στη θέση του Τζόνσον έχει μείνει ο 46χρονος υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, που χτες προήδρευσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και σε κυβερνητικό συμβούλιο για τον συντονισμό των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Ανακοινώθηκε επίσης ο αντικαταστάτης του Ράαμπ σε περίπτωση που μολυνθεί κι αυτός από τον ιό: Πρόκειται για τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ