Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Στη Θεσσαλία

Κοζάνη
Κοζάνη
Στη Λάρισα, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Γενικό Νοσοκομείο, όπου χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, και ο Γ. Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Στην κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου, μουσικοί τραγούδησαν το επαναστατικό τραγούδι «Bella Ciao». Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, στις εισόδους των νοσοκομείων, μίλησαν αντίστοιχα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Βάιος Τάσιος, και ο γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Εκτορας Γάζος, ενώ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους υγειονομικούς ζωγραφιές παιδιών παρέδωσαν οι Σύλλογοι Γυναικών. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Στην Πάτρα

Παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας», όπου κατατέθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων. Περιοδεία πραγματοποιήθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου η αντιπροσωπεία φορέων είχε στο πλευρό της και τη δημοτική αρχή. Στο Νοσοκομείο του Ρίου δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Δημήτρη Ζιαζιά, πρόεδρο της Ενωσης Ιατρών Νομού Αχαΐας, τον Αποστόλη Αθανασόπουλο, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, και τον Δημήτρη Μαρμούτα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Σε Δυτική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Πάτρα
Πάτρα
Συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων πραγματοποιήθηκαν από υγειονομικούς και αντιπροσώπους των ταξικών σωματείων και φορέων και στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού. Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Υγείας στο Νοσοκομείο Κοζάνης κατέθεσε υπόμνημα αιτημάτων στην 3η ΥΠΕ και τον διοικητή του ΓΝ Κοζάνης. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο ΓΝ Γρεβενών και ανάλογες κινητοποιήσεις στα ΓΝ Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των υγειονομικών στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΓΝ Δράμας, ενώ στην Καβάλα σωματεία βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής βρέθηκε στην πύλη του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Στη μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία συμμετείχε και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, με συμβολική κινητοποίηση και την ανάρτηση πανό στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Στη Στερεά Ελλάδα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Νοσοκομείου Χαλκίδας από εργατικά σωματεία της περιοχής. Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, παρευρέθηκε στην κινητοποίηση δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα κενά του νοσοκομείου. Πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών για την ενίσχυση των δομών Υγείας στην Εύβοια ανέλαβε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κύμης, ενώ συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Νοσοκομεία της Θήβας, της Λαμίας, της Λιβαδειάς, καθώς και στο ΚΥ Ιτέας.

Στην Ηπειρο

Βόλος
Βόλος
Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σωματείων και φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του συντονισμού του ΕΚΙ με την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (νοσοκομείο αναφοράς στην Ηπειρο για τον κορονοϊό), όπως και στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα

Στην Πελοπόννησο κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Παρέμβαση με πανό έγινε στο Νοσοκομείο Πύργου, όπως και στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Αιγίου. Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διευθύντριά του για να τονιστεί η ανάγκη για προσλήψεις.

Σε νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου Λευκάδας καθώς και στην κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου. Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου ανάρτησε πανό στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ η ΕΛΜΕ Σάμου, σε ένδειξη συμπαράστασης, παρέδωσε υλικά ατομικής προστασίας στον Σύλλογο. Πανό αναρτήθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. Μέσα προστασίας και μόνιμο προσωπικό διεκδίκησε και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου. Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Στην Κρήτη

Ηράκλειο Κρήτης
Ηράκλειο Κρήτης
Στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων του Ηρακλείου Κρήτης, απαιτώντας εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρεμβάσεις έγιναν επίσης στα Νοσοκομεία Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και στο ΚΥ Κισσάμου.


Λάρισα
Λάρισα

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ