Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να καταβληθούν η Ασφάλιση και η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών των ΙΕΚ

Να καταβληθούν άμεσα οι αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές στους εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ζητά το ΚΚΕ με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, στην οποία σημειώνει:

«Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ως εποπτεύων φορέας των Δημόσιων ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα και τις ασφαλιστικές εισφορές στους εκπαιδευτικούς των εν λόγω δομών, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2019.

Ακόμη, δεν έχει ξεκαθαριστεί, για τις κατηγορίες αυτές των εργαζομένων, πώς θα συνεχίσουν να αμείβονται και να είναι ασφαλισμένοι, καθ' όλη τη διάρκεια απαγόρευσης της εκπαιδευτικής λειτουργίας λόγω κορονοϊού. Το μέγεθος του προβλήματος είναι πολύ μεγάλο, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί με αποκλειστική εργασία την απασχόληση σε ΔΙΕΚ ή σε ΣΔΕ, καθώς και οικογένειες όπου και οι δύο σύζυγοι είναι εκπαιδευτικοί.

Σε συνέχεια των παραπάνω, είναι σε εκκρεμότητα η αποστολή των συμβάσεων του εαρινού εξαμήνου για τις προγραμματισμένες αναθέσεις. Ετσι, συνολικά, διακυβεύεται η ένταξη των εκπαιδευτικών στο Ταμείο Ανεργίας κατά τους θερινούς μήνες, κάτι που εξαρτάται από την έγκαιρη καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών από την πλευρά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Κυβέρνηση και υπουργείο έχουν τεράστιες ευθύνες για τη συνολικότερη κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία των ΔΙΕΚ και των ΣΔΕ, που εμμέσως πλην σαφώς δημιουργεί "πεδίο δόξης λαμπρό" στους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Μαρία Κομνηνάκα και Μανώλης Συντυχάκης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητούν από τους υπουργούς μέτρα ώστε να διασφαλιστούν:

  • Η άμεση εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών από τον Οκτώβρη, μέχρι και την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου σε πιστοποιημένους και μη εκπαιδευτές ΔΙΕΚ και ΣΔΕ.
  • Η καταβολή αμοιβών και ασφαλιστικών για όλο το διάστημα που τελούν οι δομές σε απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας.
  • Η άμεση αποστολή ηλεκτρονικά των συμβάσεων του εαρινού εξαμήνου και η υπογραφή τους, βάσει των αναθέσεων που έχουν γίνει.
  • Η ένταξη των εκπαιδευτικών στο Ταμείο Ανεργίας κατά τους θερινούς μήνες.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ