Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μένουμε δυνατοί, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στην Υγεία!

Από τον σύντομο χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα στους εργαζόμενους στο «Θριάσιο»
Από τον σύντομο χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα στους εργαζόμενους στο «Θριάσιο»
Σε δήλωσή του για τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στις δομές της Υγείας, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός μας όρθιος, δυνατός απ' αυτή τη δοκιμασία.

Γι' αυτό απαιτούμε:

-- Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

-- Πλήρη επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων, του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.

-- Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς μας.

Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί!».

Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο

Στο πλαίσιο της χτεσινής μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρευρέθηκε στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων, στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Δ. Αντωνίου, με τον οποίο συζήτησαν για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο σύντομο χαιρετισμό στους εργαζόμενους επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η μέρα δράσης που προκήρυξαν οι υγειονομικοί, η ΟΕΝΓΕ, είναι κάλεσμα να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για την προστασία όχι μόνο τη δική τους, αλλά την προστασία και τη ζωή του ίδιου του λαού μας. Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη, τη συμπαράστασή μας και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη μεγάλη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα σας».

«Δεν μας αρκούν τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες για αυτόν τον τιτάνιο αγώνα σας, θέλουμε, απαιτούμε, μέτρα εδώ και τώρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες προστασίας, να προβάλλει τα αιτήματα των υγειονομικών και να πιέζει για την επίλυσή τους.

Κατήγγειλε επίσης την απαράδεκτη στάση ορισμένων μόνο δημοσιογράφων, ορισμένων καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών που στέκονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών: «Αυτό πρέπει να καταγγελθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κυρίως όμως από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, από τους φορείς των υγειονομικών, να σταματήσει αυτό το αίσχος της συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα. Μένουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί. Αυτό είναι το σύνθημά μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Καλή δύναμη, καλούς αγώνες στην προσπάθεια αυτή, που είναι όλου του λαού, όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα είναι δική σας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερεφημέρευση, παραιτήσεις και στο βάθος ιδιώτες(2023-08-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2021-04-30 00:00:00.0)
Στον «αέρα» η διαδικτυακή συναυλία στήριξης των υγειονομικών(2021-04-09 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης για την Υγεία «των λαών του κόσμου»(2021-04-07 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας(2020-04-29 00:00:00.0)
Πέρασε τα σύνορα της χώρας το μήνυμα της μέρας δράσης για την Υγεία(2020-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ