Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση στην Αθήνα

Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση των συλλόγων των νησιωτών από Λέσβο, Σάμο και Χίο έξω από τη Βουλή
Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση των συλλόγων των νησιωτών από Λέσβο, Σάμο και Χίο έξω από τη Βουλή
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή έγινε χτες το απόγευμα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, καταγγέλλοντας την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ για να κατασκευάσει τα κέντρα - φυλακές της ΕΕ στα νησιά.

Στην κινητοποίηση υπήρχαν πανό του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Λέσβου «Ο Ταξιάρχης», της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής, του Συλλόγου Παφιλιωτών και του Συλλόγου Αντισσαίων στην Αθήνα. Επίσης, υπήρχαν πανό Ομοσπονδιών, Εργατικών Σωματείων και μαζικών φορέων της Αττικής, το οποίο έγραφε «Οχι στην καταστολή και στα νησιά - φυλακές. Απεγκλωβισμός τώρα των προσφύγων και μεταναστών», και μαζικών φορέων του δήμου της Αθήνας, το οποίο έγραφε «Απεγκλωβισμός των προσφύγων τώρα. Οχι στη Συνθήκη ΕΕ - Τουρκίας».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και Λουίζα Ράζου. Επίσης παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του Κόμματος. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον δίκαιο και περήφανο αγώνα των νησιωτών ενάντια στην καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία τόλμησε να στείλει καράβια με τα ΜΑΤ στα νησιά για να καταστείλει τον αγώνα αυτό». Στη συνέχεια ανέφερε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη στάση των κυβερνήσεων να ρίξουν «λάδι στη φωτιά», πυροδοτώντας την εκρηκτική κατάσταση με τον διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών και προκαλώντας σημαντικές συνέπειες και στους ντόπιους νησιώτες.

«Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά, να σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός, να καταγγελθεί η απαράδεκτη και κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, την οποία στηρίζουν τα άλλα κόμματα, να καταγγελθεί το "Δουβλίνο" 1 και 2. Εδώ και τώρα να φύγουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε ανοιχτά, αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας και ταυτόχρονα με σύντομες διαδικασίες για τις χώρες προορισμού τους. Το ΚΚΕ δίνει τη μάχη ενάντια στους πολέμους που οδήγησαν τους πρόσφυγες να πάρουν των ομματιών τους. Είμαστε εδώ, στηρίζουμε τον αγώνα σας και θα δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Γ. Δεληγιαννίδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Λέσβου «Ο Ταξιάρχης», καταδίκασε απερίφραστα την ωμή βία της κυβέρνησης και των ΜΑΤ απέναντι στους Μανταμαδιώτες, στους κατοίκους της Μυτιλήνης και σε όλο το λαό της Λέσβου. Χαιρετισμό απηύθυνε o Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, εκπροσωπώντας τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ