Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Τσακίζονται και τα δικαιώματα του προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Στα πλήγματα σε βάρος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων που δέχονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Οπως σημείωσε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τσακίζονται «με μπαράζ αντιασφαλιστικών μέτρων».

Ανέφερε ως παράδειγμα ότι «το 2010, όσον αφορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με το ν. 3865/10 οι καταταγέντες από την 1/7/1990 έως τις 31/12/1992 διαχωρίστηκαν βίαια από το σώμα των παλαιών ασφαλισμένων. Εκτοτε αντιμετωπίζονται ως "νέοι"». Θύμισε ότι το συγκεκριμένο θέμα το έχει παρουσιάζει επανειλημμένα η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, η ΠΟΕΣ, που έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις. «Σαν αντιπολίτευση η ΝΔ τις είχατε αποδεχτεί. Τότε είχατε λόγο να το κάνετε, ψηφοθηρικό λόγο. Σαν κυβέρνηση σήμερα τους γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια», τόνισε.

Το ΚΚΕ «στήριξε και στηρίζει καθημερινά τα στελέχη των τριών κλάδων των ΕΔ, αλλά και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Η στήριξη αυτή είναι στην κατεύθυνση λύσης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν», ανέφερε και μετέφερε στη Βουλή τα αιτήματά τους για την αύξηση των συντάξεων, αναγνώριση πολυετιών (τριετίας κ.λπ.), δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών συντάξιμης υπηρεσίας για κάθε τέκνο των στρατιωτικών, «όπως ακριβώς συμβαίνει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα», ένταξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων στρατιωτικών που εργάζονται σε επιβαρυμένα περιβάλλοντα, στα ΒΑΕ, «όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας - προσέξτε - που εργάζονται στους ίδιους χώρους» κ.ά. Κατέθεσε στα πρακτικά το διεκδικητικό πλαίσιο των στελεχών τόσο των ΕΔ όσο και των ΣΑ και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ