Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν την καταστολή στα νησιά

Την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων σε Λέσβο και Χίο και τη βάρβαρη καταστολή των κινητοποιήσεων καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα. Με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και ενώνουν τη φωνή τους με τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία και τους φορείς που αντιδρούν στα σχέδια που μετατρέπουν τα νησιά σε φυλακές και καταδικάζουν πρόσφυγες και μετανάστες σε διπλό εγκλωβισμό καθώς και την καταστολή με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τα επιβάλει.

Ανακοινώσεις έχουν εκδώσει τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Ζακύνθου, Αγρινίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο».

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις καταγγελίες των Νομαρχιακών Τμημάτων Χίου, Σάμου και Λέσβου, καταδικάζει τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής στους κατοίκους των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ