Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «NOVARTIS»
Για «εγκληματική οργάνωση» μιλάει μάρτυρας

Μήνυση σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, ενός εκδότη και δύο δημοσιογράφων κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής, που ως μάρτυρας εμφανίστηκε χτες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την εμπλοκή του πρ. υπουργού στην υπόθεση «Novartis» και σύμφωνα με πληροφορίες έκανε λόγο για απόπειρα εκβίασης και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Γι' αυτά τα αδικήματα είναι και η μήνυση κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γ. Φιλιππάκη και των δημοσιογράφων Αλ. Τάρκα και Γ. Παπαδάκου.

Ο Σ. Μιωνής φέρεται να κατέθεσε ότι συναντήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ότι του ζητήθηκαν χρήματα για τα έξοδα που είχαν δημιουργήσει οι μηνύσεις προς τον εκδότη Γ. Φιλιππάκη. Φέρεται επίσης να ισχυρίστηκε πως «η εγκληματική οργάνωση» του Δ. Παπαγγελόπουλου τον στοχοποίησε για να τον εμπλέξει στη λίστα Λαγκάρντ, διότι ο δικηγόρος του ήταν ο Στ. Παπασταύρου, που ήταν και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει πως «πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνής μάς παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική (...) Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης». Ανέφερε ακόμα πως «πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι». Δηλώνει ότι «για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας». Και καταλήγει: «Αυτά προς το παρόν για τον δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς, σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει».

Η κατάθεση, όπως αναμενόταν, έδωσε πάσα στο «μύλο» της αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στ. Πέτσα, να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση (...) ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα», καλώντας τον Ν. Παππά να πάρει θέση, ο οποίος σε ανάρτησή του απάντησε πως «οι κύριοι Μητσοτάκης και Πέτσας προσπαθούν τώρα να φουσκώσουν μια αναφορά σε μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο 2013», προσθέτοντας «ας μας πει ευθέως ο κ. Μητσοτάκης αν καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά για "παραδικαστικό"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ