Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Επίκαιρη όσο ποτέ

Σε συγκέντρωση στη Λάρισα μίλησε χτες ο Δ. Κουτσούμπας μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η 84 επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης και η επικαιρότητα του Σοσιαλισμού», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε χτες το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, Τ. Τσιαπλές, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η «σοσιαλιστική προοπτική με την αξιοποίηση της πείρας και των πολύτιμων διδαγμάτων της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού προβάλλει και σήμερα ως μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην εξαχρείωση της κοινωνίας, στην ασύδοτη δράση των μονοπωλίων για υπερκέρδη, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και του ανθρώπινου πολιτισμού».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του σοσιαλισμού. Μιλώντας για τη σύνδεση των μηνυμάτων του Οχτώβρη με τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων σήμερα, και συγκεκριμένα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τόνισε:

«Οι κύριοι Λαλιώτης του ΠΑΣΟΚ και Καραμανλής της ΝΔ, που περιδιάβαιναν αυτές τις μέρες τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, όλη την Ελλάδα, τι ακριβώς προπαγάνδιζαν; Ποιας πολιτικής υπεραμύνονταν; Για ποιο πράγμα προσπαθούν να πείσουν τους αγρότες; Δε χωρά αμφιβολία, ότι ήρθαν να προπαγανδίσουν, να στηρίξουν, να υπερασπίσουν τις πολιτικές των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που υλοποιούν οι κυβερνήσεις τους και η Ευρωπαϊκή Ενωση στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Υπερασπίζουν, δηλαδή, το καπιταλιστικό σύστημα που πιστά υπηρετούν»


«Με τις παρεμβάσεις τους -συνέχισε ο Δ. Κουτσούμπας- τις πιέσεις τους, τις τοποθετήσεις τους, θέλουν να πείσουν την ελληνική αγροτιά "να κάτσει στα αυγά της", να μην κλιμακώσει και συντονίσει την πάλη της. Γιατί ο πραγματικός φόβος τους δεν είναι, φυσικά, μήπως κι έτσι επιλυθούν κάποιες επιμέρους διεκδικήσεις της. Αλλος είναι ο πραγματικός και βαθύτερος φόβος τους». Αυτό που πραγματικά τρέμουν είναι «μήπως, μέσα από αυτή την αγωνιστική διαδικασία, μέσα από την ίδια την εμπειρία της ταξικής πάλης, του περιεχομένου του αγώνα και των μορφών πάλης, οι μικρομεσαίοι αγρότες κατανοήσουν, συνειδητοποιήσουν ότι ο μόνος ρεαλιστικός και αποτελεσματικός δρόμος επίλυσης των προβλημάτων τους και η ίδια η ύπαρξή τους, βρίσκεται στην αγωνιστική αντιπαράθεσή τους με τη συνολική στρατηγική του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Οτι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η αγροτιά είναι οι συνεχείς, συντονισμένοι αγώνες της, η συμμαχία της με την εργατική τάξη και τα άλλα καταπιεζόμενα στρώματα, μέχρι την τελική ανατροπή του συστήματος που τους εκμεταλλεύεται αισχρά και την εγκαθίδρυση μιας λαϊκής εξουσίας, μιας γνήσιας λαϊκής οικονομίας. Δηλαδή σε τελευταία ανάλυση, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φοβούνται μη δουν καθαρά οι αγρότες ότι το μέλλον τους είναι η ανατροπή της εξουσίας τους και η εγκαθίδρυση μιας άλλης, λαϊκής εξουσίας, ότι το μέλλον και η προοπτική τους είναι ο σοσιαλισμός».

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε προβολή ταινίας με εικόνες από την Οχτωβριανή Επανάσταση και απαγγελία κειμένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Κ. Τζανακούλης δήμαρχος Λάρισας, Φ. Νάνης πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, Γ. Μπαλασούλης πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Θ. Νταφούλης πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Ν. Καραμπάτσας αντινομάρχης, Μπ. Μπακούλας εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, αντιπροσωπεία της οργάνωσης Λάρισας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και οι βουλευτές του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τον Οχτώβρη και την ΕΣΣΔ(2009-11-10 00:00:00.0)
Η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης της μόνης ικανής για κοινωνική πρωτοβουλία(2009-11-08 00:00:00.0)
Τα όρια...(2008-02-22 00:00:00.0)
90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης: Η επικαιρότητα και διαχρονική αξία των ιδεών της(2007-10-27 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση(2001-12-04 00:00:00.0)
Αύριο στην Πάτρα(1998-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ