Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σταθμός για την Οργάνωση και το κίνημα
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσυνεδριακή διαδικασία
  • Στις 21 του Δεκέμβρη η έναρξη των εργασιών

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη των εργασιών του 8ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα (στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό), στις 21, 22 και 23 του Δεκέμβρη.

Η ΚΝΕ, η πρωτοπόρα πολιτική οργάνωση νεολαίας που ξεπέρασε τα τριάντα χρόνια ζωής και δράσης, θα εξετάσει στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του Συνεδρίου τα συμπεράσματα από τη δράση της στο νεολαιίστικο κίνημα στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο Συνέδριο και θα θέσει τους στόχους της για το επόμενο διάστημα. Επίσης, από το Συνέδριο θα εκλεγεί το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

«Θεωρούμε ότι το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ αποτελεί σταθμό στην προσπάθειά μας να γίνει η ΚΝΕ και το κίνημα της νεολαίας πιο ικανό, πιο έτοιμο να πάρει τη θέση που του αναλογεί στο Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο πάλης, για τη συγκρότηση του οποίου παλεύουμε μαζί με το Κόμμα μας τα τελευταία χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Τύπου του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ.

Αναφερόμενη στην προσυνεδριακή διαδικασία, η Επιτροπή Τύπου, τονίζει: «Οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, που αποτελούν τη βάση συζήτησης στο 8ο Συνέδριό μας, δημοσιεύτηκαν στις αρχές Σεπτέμβρη στο "Ριζοσπάστη" και με τη δημοσίευσή τους ξεκίνησε η προσυνεδριακή διαδικασία συζήτησης, που αγκάλιασε όχι μόνο τα μέλη της ΚΝΕ αλλά και ευρύτερα τμήματα της νεολαίας της χώρας μας. Πραγματοποιήθηκε δημόσιος διάλογος από τις σελίδες του "Οδηγητή". Η προσυνεδριακή αυτή διαδικασία ολοκληρώθηκε χτες με την επιτυχή επίτευξη των Συνδιασκέψεων των Οργανώσεων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Κατά τη διαδικασία συζήτησής τους σε όλες τις οργανώσεις της ΚΝΕ, οι Θέσεις του ΚΣ συνάντησαν την καθολική αποδοχή των μελών. Παράλληλα, τόσο οι ξεχωριστές πλευρές των Θέσεων όσο και το γενικό τους πνεύμα, εμπλουτίστηκε από τη δράση των μελών και φίλων της Οργάνωσης στο κίνημα της νεολαίας, επιβεβαιώθηκε στην πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ