Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Χαμηλώνει τους τόνους

Αμυντική τακτική και χαμηλούς τόνους, απέναντι σε όσους από την Ιεραρχία αμφισβητούν την εξουσία του και τις επιλογές του, επέλεξε να επιδείξει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά τη χτεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΤ-3. Με τη φράση «η των πλειόνων ψήφος κρατείτο» παρέπεμψε στις δημοκρατικές διαδικασίες που πηγάζουν από τους κανόνες της Εκκλησίας.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι είναι ενοχλημένος απ' όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για το πρόσωπό του. Ηταν μια σαφής αναφορά στον πνευματικό του πατέρα μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και σημείωσε ότι «δεν είναι ευχάριστο να ακούς δικούς σου ανθρώπους να διαφωνούν μαζί σου». Απέδωσε, πάντως, όλες τις ενέργειες στο «πνεύμα ελευθερίας» που διέπει την Ιεραρχία, καθώς «η Ιεραρχία δεν είναι ένα κοπάδι αλόγων ζώων, στο οποίο ένας μαέστρος με ένα ξύλο πηγαίνει τα ζώα από εδώ-εκεί».

Σχετικά με τις τις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Φανάρι, ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι η παρουσία του Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη, στις εργασίες του ΣΑΕ, έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξει μαζί του ορισμένες «εκ του προχείρου» απόψεις, σπάζοντας τον πάγο ανάμεσά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ