Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Η Πανελλήνια Ενωση Συμπαράστασης προς τα θύματα Πολιτικής Δίωξης «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ», μπροστά στις γιορτές που έρχονται, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω έκκληση:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Μετά την αναγνώριση από την πολιτεία της Εθνικής μας Αντίστασης, απομένει ένας αριθμός αγωνιστών που δεν έχει αποκατασταθεί υλικά, με συνέπεια να μην έχουν κανέναν πόρο ζωής, σε προχωρημένη όλοι πια ηλικία και με σοβαρά κλονισμένη υγεία ν' αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Είναι αλήθεια θλιβερό ότι στους αγωνιστές αυτούς η υλική τους αποκατάσταση από την πολιτεία παραμένει αβέβαιη προσδοκία.

Υστερα από τη μεγάλη προσφορά τους στην πατρίδα και τη Δημοκρατία, ανταμείφθηκαν με φυλακές και εξορίες. Βρέθηκαν οι πιο πολλοί κυριολεκτικά χωρίς κανέναν πόρο ζωής και έφυγαν με την πίκρα της εγκατάλειψης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το έργο της Συμπαράστασης που έχει αναλάβει από την ίδρυσή της, το 1975, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ, είναι πολύ δύσκολο. Οι πόροι μας είναι ανεπαρκείς για τις πολλές σήμερα ανάγκες τους, και το χρέος που τόσα χρόνια επιτελούμε, κάτω από αντίξοες πάντα για όλους οικονομικές συνθήκες, είναι εξαιρετικά δυσχερές. Παρά ταύτα είναι καταστατική μας υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να μη βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι αβοήθητοι τις μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων.

Με τη δική σας αμέριστη συμπαράσταση, συγκινητικά δείγματα της οποίας έχουμε επί σειρά ετών, είμαστε βέβαιοι ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες -ενάντια μάλιστα σ' αυτές- θα κάνετε πάλι το καθήκον σας, όπως τόσα χρόνια απέναντι στο Σωματείο μας βοηθώντας το να εκπληρώσει όχι μόνο μια ανθρωπιστική αποστολή, αλλά και ένα βαθύτατα δημοκρατικό χρέος απέναντι σε αγωνιστές που δίνοντας τα πάντα για την πατρίδα και τη Δημοκρατία, υποφέρουν αβοήθητοι.

Με την πίστη ότι και αυτή τη φορά θα υπάρξει από μέρους σας πρόθυμη ανταπόκριση στην έκκλησή μας αυτή, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο και Ειρηνικό το 2002.

Με πολλή τιμή

Ο Πρόεδρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η Γεν. Γραμματέας ΔΑΝΑΗ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΗΜ.: Προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας (Ακαδημίας 78 - τηλ. 38.22.776) και στην Εθνική Τράπεζα (Υποκ/μα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 129/498908-21».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ