Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αγώνας μέχρι τη δικαίωση

Το τσουχτερό κρύο δε στάθηκε ικανό να κάμψει την αποφασιστικότητα των αγροτών στις πόλεις της Μακεδονίας

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι χύνουν συμβολικά το γάλα έξω από τη Νομαρχία του Κιλκίς στη Χαλκηδόνα (φωτό από την τηλεόραση)

Mega Channel

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι χύνουν συμβολικά το γάλα έξω από τη Νομαρχία του Κιλκίς στη Χαλκηδόνα (φωτό από την τηλεόραση)
Μεγάλα αγροτικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις αγροτών σε εθνικούς δρόμους συνέθεταν χτες την εικόνα των κινητοποιήσεων των παραγωγών της Μακεδονίας κι αυτό παρά το δριμύ ψύχος που επικρατούσε στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Εκατοντάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν το πρωί στη Νομαρχία Κιλκίς, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ γύρω στο μεσημέρι απέκλεισαν τον κόμβο Πολυκάστρου έξω από το Κιλκίς. Οι συγκεντρωμένοι σε μια συμβολική τους χειρονομία έχυσαν στην είσοδο της Νομαρχίας ποσότητες γάλακτος, διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό για τις απαράδεκτες τιμές στα προϊόντα τους. Οι αγρότες του Κιλκίς μετά από απόφαση της Συντονιστικής τους Επιτροπής αποφάσισαν να παραμείνουν κατά μήκος του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και δήλωναν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις επόμενες μέρες τον αγώνα τους. Πολλοί συνάδελφοί τους από μακρινότερα χωριά δεν μπόρεσαν να βρίσκονται με τα αγροτικά τους μηχανήματα από χτες το πρωί στο μπλόκο λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, ενώ σήμερα αναμένεται να υπάρχει μαζικότερη προσέλευση.

Στις Σέρρες συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι καπνοπαραγωγοί και βαμβακοπαραγωγοί του νομού που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατήγγειλαν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για τις απαράδεκτες τιμές στο βαμβάκι και τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων. Στο χαιρετιστήριό του ο δήμαρχος Σερρών σημείωσε ότι λόγω της καθυστέρησης πληρωμής των επιδοτήσεων στην αγορά της πόλης «δεν κινείται φύλλο».


Πολλοί ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας κατέλαβαν γραφεία της Νομαρχίας Πέλλας διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές που εισέπραξαν για το βιομηχανικό ροδάκινο. Οι αγρότες παρέμεναν ως το βράδυ στη Νομαρχία, απαιτώντας την παρέμβαση των αρμόδιων κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων προκειμένου να πληρώσουν οι βιομήχανοι στους παραγωγούς 30 δρχ. επιπλέον για το προϊόν τους που παρέλαβαν με πολύ χαμηλή τιμή.

Οι αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνονται από χτες στη Χαλκηδόνα, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους κατά μήκος του δρόμου Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών, ενώ σήμερα αναμένεται να μαζικοποιηθεί το μπλόκο με την προσέλευση αγροτών με τα μηχανήματα τους από τα γειτονικά χωριά. Σε άλλες περιοχές του νομού πολλοί αγρότες οδήγησαν χτες τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών τους και σήμερα πρόκειται να κατευθυνθούν προς την αερογέφυρα των Μαλγάρων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσπειρώνονται στο μπλόκο της Χαλκηδόνας(2008-12-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση με αιτήματα ζωής!(2005-02-01 00:00:00.0)
Στο κοινό ραντεβού της Δευτέρας(2001-12-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αποφασιστικά(1998-02-14 00:00:00.0)
Μπλόκα και αποκλεισμοί(1997-10-18 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στον υποκινητή(1996-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ