Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Στο κοινό ραντεβού της Δευτέρας

Εντατικοποιούνται οι προετοιμασίες στη Β. Ελλάδα

Εντατικά προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τα μέλη των κατά τόπους συντονιστικών επιτροπών πραγματοποιούν σειρά ενημερωτικών συσκέψεων και εξορμήσεων στα χωριά. Παράλληλα, στις πλατείες των χωριών αρχίζουν να βγαίνουν από σήμερα οι παραγωγοί με τα τρακτέρ τους, ενώ στον κόμβο της Παραλίμνης στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας οι αγρότες ενίσχυσαν και χτες την παρουσία τους με τη συγκέντρωση δεκάδων ακόμη τρακτέρ. Ο αγώνας των βαμβακοπαραγωγών, καπνοπαραγωγών και κτηνοτρόφων της Πέλλας κορυφώνεται την επόμενη βδομάδα με μεγάλο συλλαλητήριο στην πόλη των Γιαννιτσών την ώρα που θα παρατάσσουν μαζικά τα τρακτέρ τους στους δρόμους του νομού.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των βαμβακοπαραγωγών του νομού Θεσσαλονίκης επρόκειτο χτες το βράδυ να συναντηθούν στο Δερβένι με επιτροπές αγώνα άλλων περιοχών της Μακεδονίας προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο συμμετοχής τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα.

Σε διαρκή κίνηση βρίσκονται και οι αγρότες του νομού Κιλκίς, καθώς έντονη δραστηριότητα παρατηρείται με σειρά ενημερωτικών εξορμήσεων των αγροτοσυνδικαλιστών σε χωριά της Παιονίας αλλά και άλλων περιοχών. Σήμερα το βράδυ μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα θα συναντηθούν στο χωριό Αγιος Πέτρος με αγροτοσυνδικαλιστές, ενώ αύριο το πρωί γίνεται στην Αξιούπολη σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία των αγροτικών κινητοποιήσεων στο νομό.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους μπροστά στη Νομαρχία Πέλλας οι ροδακινοπαραγωγοί των νομών Πέλλας και της Ημαθίας διεκδικώντας να πληρωθούν 30 δρχ επιπλέον κατά κιλό το βιομηχανικό ροδάκινο. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αγροτών Παραγωγών Βιομηχανικού Ροδάκινου η απόφαση για την κινητοποίηση γίνεται στα πλαίσιο του προγραμματισμού των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στην οποία συμμετέχει το Συνδικάτο, καθώς την ίδια μέρα, όπως τονίζει, τόσο οι καπνοπαραγωγοί όσο και οι βαμβακοπαραγωγοί σε όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της ΕΕκαι της ελληνικής κυβέρνησης για εξαφάνιση -έστω σταδιακά- των επιδοτήσεων.

«Οι επιπλέον 30 δραχμές που το Συνδικάτο απαιτεί να πληρώσουν τα εργοστάσια ή η συνυπεύθυνη στην επαίσχυντη συμφωνία κυβέρνηση, αποδείχτηκε πλέον πως μπορούν πολύ άνετα να αποδοθούν στους παραγωγούς, δεδομένου πως η ελληνική κομπόστα κυριολεκτικά "πετάει" στη διεθνή αγορά, πουλιέται πανάκριβα και δεν εννοείται οι βιομήχανοι να θησαυρίζουν και οι παραγωγοί να μην παίρνουν παρά ψίχουλα από την τεράστια κερδοφορία από τις πωλήσεις της κομπόστας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ