Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8141

ΑΘΗΝΑ
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 13 του Δεκέμβρη

Eurokinissi

Στη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Πέμπτη, 13 του Δεκέμβρη, κατέληξαν 82 συνδικάτα και μαζικοί φορείς, με κεντρικό σύνθημα τη λαϊκή συσπείρωση και δράση ενάντια στον πόλεμο, τη γενικότερη τρομοκρατική επιχείρηση σε βάρος των λαών και την εμπλοκή της Ελλάδας


ΣΕΛ.  15

ΝΕΕΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Οι ΗΠΑ... ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ στη φωτιά!

Με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία και τανκς κατά των περιοχών της Παλαιστίνης. Η Γάζα, η Τζενίν, η Βηθλεέμ και άλλες περιοχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, ενώ όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη έχουν αποκλειστεί. Αγνωστος είναι ο αριθμός των θυμάτων. Επίθεση με ελικόπτερα δέχτηκαν και τα γραφεία της Παλαιστινιακής Αρχής και καταστράφηκε το ελικοδρόμιο που βρίσκεται δίπλα τους.

Οι ΗΠΑ αφού είχαν συντελέσει ώστε να ανάψει η φωτιά, μετά την ισραηλινή επίθεση συνέχισαν να «ρίχνουν λάδι» για να φουντώσει περισσότερο. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως κατανοεί το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ!

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο τις φονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τις δίκαιες διεκδικήσεις του για να αποκτήσει την ελευθερία του και το δικό του κυρίαρχο κράτος.


ΣΕΛ.  11

ΑΓΡΟΤΕΣ
«Προθερμαίνονται» τα τρακτέρ

Στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών και κωμοπόλεων παρατάσσονται από χτες τα τρακτέρ και «προθερμαίνονται» για τα νομαρχιακά συλλαλητήρια, που έχουν καθοριστεί για τις 10 Δεκέμβρη, στις πρωτεύουσες των αγροτικών νομών όλης της χώρας. Στόχος του αγώνα είναι η ανατροπή της συναποφασισμένης από την ΕΕ και την κυβέρνηση πολιτικής ξεκληρίσματος και η εφαρμογή μιας πολιτικής διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, προς όφελος του ελληνικού λαού, λένε αγωνιστές αγρότες, που μιλούν στο «Ρ»


ΣΕΛ.  20   -   22


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ
Απαιτούν και δεν επαιτούν

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες πολλοί ανάπηροι, με αφορμή τη χτεσινή παγκόσμια ημέρα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ)


ΣΕΛ.  28
ΟΓΕ
ΟΧΙ στο θάΝΑΤΟ

Χιλιάδες γυναίκες απ' όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν το Σάββατο, το απόγευμα, έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του θανάτου, στον Τύρναβο, συμμετέχοντας στο «καραβάνι ειρήνης» της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας


ΣΕΛ.  14
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σήμερα η συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς

Πραγματοποιείται σήμερα η συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς, με την παρουσία του Αλβάρο ντε Σότο, ενώ, το κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε, προχτές, στον Δ. Χριστόφια και αντιπροσωπείες ελληνοκυπριακών κομμάτων να περάσουν στα Κατεχόμενα


ΣΕΛ.  3,    9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ