Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Επιχείρηση εξαπάτησης

Να εμφανίσει με «φιλοαγροτικό» πρόσωπο το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ο Κ. Λαλιώτης, κατά την προχτεσινή επίσκεψή του στη Λάρισα. Μιλώντας σε αγροτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος από τη Θεσσαλία, αλλά και σε αγροτική συγκέντρωση στον Πλατύκαμπο, όπου παραβρέθηκαν και πολλά αγροτικά στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμα και στον Α. Παπανδρέου, θέλοντας να δείξει ότι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποστεί από τον αγροτικό κόσμο κι ότι δήθεν αναγνωρίζει τα αγροτικά προβλήματα. Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να «συμβουλέψει» τους αγρότες που ανήκουν στο κόμμα του να πάρουν μέρος στα αγροτικά συλλαλητήρια! Βεβαίως, έσπευσε να συμπληρώσει πως το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ των συλλαλητηρίων που γίνονται... χωρίς τρακτέρ και χωρίς κλείσιμο των δρόμων.. Πληροφορίες, δε, αναφέρουν ότι ενώ αυτά έλεγε δημοσίως ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, υπογείως «δούλευε» ο κομματικός μηχανισμός, σπίτι - σπίτι κι άνθρωπο - άνθρωπο, με στόχο να μη συμμετάσχουν οι πασοκτζήδες στην κινητοποίηση, ή, τουλάχιστον, όσοι δεν υπακούσουν να πάνε στα συλλαλητήρια χωρίς τα τρακτέρ. Οσον αφορά στα λεγόμενά του περί ενότητας του αγροτικού κινήματος, προκάλεσαν απορία, μέχρι, βεβαίως, να εξηγήσει ότι αναφέρεται στην ανάγκη γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ... ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Κατά τ' άλλα, ο Κ. Λαλιώτης επιτέθηκε στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, επειδή, σε ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε απρόσκλητη την επίσκεψή του στη Θεσσαλία - πάντως οι αγροτικές οργανώσεις δεν είχαν προσκαλέσει το νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ - ισχυριζόμενος ότι πήγε στη Θεσσαλία για να συμπαρασταθεί κι όχι για να υπονομεύσει τον αγώνα των αγροτών. Αλλά καμιά απάντηση δεν έδωσε στα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών που και η ανακοίνωση της ΕΟΑΣΛ έθεσε, αν και ρωτήθηκε, σχετικά, από τον «Ριζοσπάστη». Κι εκεί που ξεπέρασε κάθε όριο απάτης, ήταν όταν ισχυρίστηκε ότι από το 1994 και μετά το ΠΑΣΟΚ είναι συνεπές σε ό,τι αφορά στις υποσχέσεις για την κατασκευή των μεγάλων έργων υποδομής για τη γεωργία, όπως η εκτροπή του Αχελώου και τ' άλλα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα στη Θεσσαλία!

Κι ενώ ο Κ. Λαλιώτης προσπαθούσε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν το κόμμα της αγροτιάς - αλήθεια δεν ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έστειλε τα ΜΑΤ κατά των αγροτών και εφάρμοσε τη διαβόητη «επιχείρηση βουλκανιζατέρ», ενώ έστειλε κοντά στους 10.000 αγωνιστές στο εδώλιο των αγροτοδικείων - ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς και οι «διόσκουροι» υφυπουργοί του Β. Αργύρης και Φ. Χατζημιχάλης, ανακοίνωναν τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τη βαμβακοκαλλιέργεια, που θα ισχύσουν από το 2002. Μέτρα που επιβάλουν περικοπές στη βαμβακοκαλλιέργεια, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί κι άλλο το αγροτικό εισόδημα και περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες να οδηγηθούν στο ξεκλήρισμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανακοινώθηκαν, θα ισχύσει προαιρετική αμειψισπορά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και υποχρεωτική για τους μη κατ' επάγγελμα. Η περικοπές στη βαμβακοκαλλιέργεια των τελευταίων θα είναι 10% για καλλιεργούμενη έκταση μέχρι 100 στρεμμάτων, 15% για έκταση από 101 μέχρι 200 στρέμματα και 20% για έκταση πάνω από 200 στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ