Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Παναγροτικός πανελλαδικός ξεσηκωμός!

Βγήκαν με τα τρακτέρ στο δρόμο της αντίστασης και της επιβίωσης

Eurokinissi

Στον αγώνα για την επιβίωσή της για να μην ξεκληριστεί από τη γη της, βγήκε χτες η αγροτιά σ' όλη τη χώρα. Με «όπλα» τους τα τρακτέρ της οργής οι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, τη Λέσβο, την Κέρκυρα και την Κρήτη, «πολεμούν» για το δίκιο τους. Παλεύουν για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα που θα τους διασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή. Αγωνίζονται για να μείνουν στα χωριά τους, να μην πεταχτούν στον «Καιάδα» των ανέργων, για να μην αναγκαστούν να πάρουν το δρόμο για την ξενιτιά.

Τούτη η κινητοποίηση της αγροτιάς κρατάει τρία μερόνυχτα. Κι αν η κυβέρνηση δεν ασχοληθεί σοβαρά με το αγροτικό πρόβλημα της χώρας, αν δε δεσμευτεί σαφώς και ρητώς για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, οι ξωμάχοι θα επανέλθουν. Και θα επανέλθουν πιο πολλοί, πιο δυναμικά καλύτερα οργανωμένοι και συντονισμένοι.

Στους χώρους συγκέντρωσης των τρακτέρ στις πόλεις κρίνεται αυτές τις μέρες το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γιατί οι αγρότες γνωρίζουν ότι μόνο με τον αγώνα τους θα καταφέρουν να μείνουν στο αγροτικό επάγγελμα, να μείνουν στα χωριά τους. Γνωρίζον επίσης ότι για να φέρει αποτέλεσμα ο αγώνας τους πρέπει να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο πλατιά και ενεργή συμπαράσταση των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Γι' αυτό και καλούν τους άλλους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες, μικρέμπορους, τη νεολαία, να συμπαραταχτούν στον αγώνα τους. Η νίκη των αγροτών θα είναι νίκη του ελληνικού λαού.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ