Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Φωνή αγανάκτησης και αποφασιστικότητας

Αισθητή έκαναν χτες την αγωνιστική παρουσία τους οι αγρότες των Νομών Ηρακλείου και Χανίων στην Κρήτη, με συγκεντρώσεις, πορείες και συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

Πλήθος αγροτών από όλο το Νομό Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στο Γιόφυρο, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την πολιτική που ασκούν κυβέρνηση και ΕΕ. Αν και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των αγροτών και στην ουσία να παίξει το ρόλο του διαχειριστή της κρίσης(π.χ. έβαλε αίτημα στήριξης των αγροτών από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης), τέσσερις αγροτικοί σύλλογοι έθεσαν τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και πρότειναν ουσιαστικά μέτρα δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Πρόκειται για τους Αγροτικούς Συλλόγους Αρχανών, Αγίου Σύλλα, Χαρακίου και Ηρακλείου. Τα μέλη αυτών των συλλόγων με προσυγκεντρώσεις και με έντονα συνθήματα διαμαρτυρίας πήγαν στο Γιόφυρο και από εκεί όλοι μαζί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη.

Η δυνατή βροχή δεν εμπόδισε τους αγρότες ούτε στα Χανιά να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην πολιτική που ασκεί σε βάρος τους η κυβέρνηση. Στις 10.30 π.μ. συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και με συνθήματα διαμαρτυρίας καταδίκασαν την ασκούμενη αντιαγροτική πολιτική και απαίτησαν τη στήριξη της τιμής του λαδιού, τη συνέχιση των επιδοτήσεων και την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Αγροτική Τράπεζα της πόλης, όπου και την απέκλεισαν συμβολικά για αρκετή ώρα διεκδικώντας τη ρύθμιση των χρεών των αγροτών προς την τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ