Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Νεκρός εργάτης σε εργοτάξιο στην Ξάνθη

Τη ζωή του έχασε με φριχτό τρόπο ένας 23χρονος εργάτης από τις Σέρρες την ώρα της δουλειάς, λίγο μετά τις 4 μ.μ. το Σάββατο 11/1, σε εργοτάξιο στην ορεινή Ξάνθη, στα έργα του κάθετου άξονα Ξάνθης - Εχίνου - ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο εργάτης δούλευε σε σπαστήρα, όταν για άγνωστες συνθήκες, την ώρα που στο σημείο δούλευε και φορτωτής, χτυπήθηκε και έπεσε μέσα στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να βρει φριχτό και ακαριαίο θάνατο.

Ο άτυχος νεκρός εργάτης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από την αστυνομία διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του εργαζόμενου. Παράλληλα τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εργατική τάξη της περιοχής θρηνεί θύματα στο βωμό του κέρδους της μεγαλοεργοδοσίας, θυμίζοντας το θάνατο εργαζόμενου στην ΕΛΒΙΖ πριν από δύο χρόνια.

Προσθέτει ότι δεν πάει πολύς καιρός που εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση εργατικών σωματείων του νομού Ξάνθης με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στη ΛΑΡΚΟ, στην οποία εξέφραζαν την ανησυχία τους για την αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων», πάνω στην ασυδοσία της εργοδοσίας και την αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ. Παράλληλα καλούσε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να παλέψουν για μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

«Ο αριθμός των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης αυξάνεται», συνεχίζει η ανακοίνωση, «γιατί αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων. Μιας ανάπτυξης που η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζουν».

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του «ατυχήματος» και καταλογισμό των ευθυνών, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, καθώς και για την άμεση στήριξη της οικογένειας του 23χρονου εργάτη.

Και καταλήγει: «Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας να γίνουν κι άλλα ατυχήματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κάθε επιχειρηματικού ομίλου».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org