Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Απεργιακή απάντηση στην απόλυση συνδικαλιστή

Καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων

Την κυβέρνηση και την εργοδοσία της «Ανδριόπουλος Ν. & Η. UNISOL AΕ» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για την προσπάθεια τρομοκράτησης ενάντια σε δεκάδες συνδικαλιστές που περιφρουρούσαν την 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το ΕΚΠ για χτες και σήμερα στην επιχείρηση, στο Ρίο Πατρών, ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τις προηγούμενες μέρες προχώρησε στην τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου και μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Στέφανου Λαβράνου.

Το ΕΚΠ με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενους «που από τα χαράματα περιφρούρησαν την απεργία και απέτρεψαν κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, που ακύρωσαν στην πράξη την εντολή της Εισαγγελίας Πατρών για συλλήψεις και διάλυση της απεργιακής κινητοποίησης με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων».

Οπως επισημαίνει, «η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν παραχωρήσει οι κυβερνήσεις, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα εργαζομένων και συνδικάτων, τη δράση και τον αγώνα του ίδιου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Εχει πάρει αέρα η εργοδοσία από την προσπάθεια της κυβέρνησης αυτό το διάστημα για περιορισμό των διαδηλώσεων και την προσπάθεια να βάλει χέρι στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στη λειτουργία και δράση του».

«Δεν κάνουμε πίσω. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Συνεχίζουμε!», τονίζει το ΕΚΠ και απαιτεί: «Εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου, η απόλυση του οποίου δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν θίγει μόνο προσωπικά τον ίδιο και την οικογένειά του. Βάζει στο στόχαστρο συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες».

Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους να τσακίσουν στην πράξη την τρομοκρατία, να απαντήσουν στη νέα πρόκληση της εργοδοσίας με μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο στις 6 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ