Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Αναβλήθηκε ξανά η εκδίκαση της απαράδεκτης προσφυγής του ΣΕΒ

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της προσφυγής του ΣΕΒ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία οι βιομήχανοι αξιώνουν την απένταξη από τα ΒΑΕ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Η αναβολή έγινε από το Συμβούλιο, ενώ η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 9/3.

Οι βιομήχανοι με την προσφυγή αυτή στρέφονται ενάντια στην κατάκτηση που απέσπασαν οι εργαζόμενοι μετά από πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, με τις οποίες ανέδειξαν ότι η βαριά και επικίνδυνη εργασία τους, σε συνδυασμό με το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που έχει επιβάλει η εργοδοσία (COSCO - ΟΛΠ), θέτουν σε κίνδυνο και φθείρουν την υγεία τους.

Ο ΣΕΒ αξιώνει να ακυρωθεί η απόφαση για την ένταξη των εργαζομένων στις δύο προβλήτες στα ΒΑΕ, με το πρόσχημα ότι δεν προηγήθηκε «διαβούλευση των κοινωνικών φορέων», ενώ αποφαίνεται ότι ο χώρος του λιμανιού του Πειραιά όπου βρίσκονται οι δύο προβλήτες... δεν είναι «λιμενικός χώρος»!

Οι εργαζόμενοι μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων έχουν καταστήσει σαφές «προς COSCO, D-PORT και ΣΕΒ ότι αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ η ακύρωση της ένταξης των λιμενεργατών στα ΒΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ