Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
Με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους

Σε συνελεύσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα του αγώνα με αιχμή την πάλη για ενιαία ΣΣΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μετά την πολυήμερη απεργία που πραγματοποίησαν, με αιχμή το αίτημα για την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ στον όμιλο, με εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης με θέμα τις απολύσεις 6 εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία. Την ώρα της συγκέντρωσης η Ομοσπονδία (ΟΜΕ ΟΤΕ) είχε προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας.

Στη συνάντηση, η γγ του υπουργείου Αννα Στρατινάκη κάλεσε τη διοίκηση του ομίλου να επανεξετάσει τη στάση της όσον αφορά τις απολύσεις, δίνοντας περιθώριο μέχρι τις 20/1.

«Η πλευρά της εργοδοσίας φάνηκε για μια ακόμα φορά να μην υποχωρεί», κατήγγειλε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ ΟΤΕ, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι το υπουργείο υποχρεώθηκε να καλέσει την εργοδοσία να επανεξετάσει τη στάση της δείχνει την πίεση που άσκησε η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση και το δρόμο που πρέπει να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας» όσον αφορά την υπογραφή ΣΣΕ και την επαναπρόσληψη των απολυμένων, τόνισε, σημειώνοντας πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν συνελεύσεις και συσκέψεις σε όλους τους χώρους δουλειάς στον όμιλο, ώστε να συζητήσουν οι εργαζόμενοι για τα επόμενα βήματά τους.

Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Επίσης χτες, πραγματοποιήθηκαν παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην οδό Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη και συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, τον οποίο αντιπροσωπεία των εργαζομένων ενημέρωσε για τις διεκδικήσεις τους.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ανέφερε πως η παρέμβαση στο υπουργείο ήθελε να αναδείξει ότι «μία απίστευτα κερδοφόρα επιχείρηση εντείνει τις προσπάθειές της να τσακίσει τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Η αξίωση της εργοδοσίας είναι οι παραγωγοί του πλούτου να χάσουν και ό,τι τους έχει απομείνει». Επιπλέον, τόνισε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, που συνεχίζει να δίνει προκλητικά προνόμια στους μεγάλους ομίλους.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, με κλιμάκωση του αγώνα για ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ.

Συνεχίζουν τον αγώνα για τη Συλλογική Σύμβαση

Τους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote - eValue» Αττικής

«Ο αγώνας μας δεν τελείωσε, αντίθετα συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. «Στις 12 Γενάρη έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι στην "Cosmote - eValue" έχουμε αποκτήσει πολύτιμη πείρα. Χρειάζεται τώρα να βγάλουμε συμπεράσματα και πιο μαζικά να δυναμώσουμε το σωματείο μας, να συζητήσουμε πώς θα προχωρήσουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ στην "eValue", μαζί με το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ», επισημαίνει.

Το Σωματείο έχει ήδη στείλει με εξώδικο στην εργοδοσία το σχέδιο της ΣΣΕ που έχει αποφασίσει σε Γενική του Συνέλευση. «Χρειάζεται τώρα να υποχρεώσουμε τη διοίκηση να απαντήσει και να ορίσει συνάντηση. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να έχουμε το δικό μας σχέδιο δράσης και πάλης για να πιέσουμε την εργοδοσία, για να διεκδικήσουμε την υπογραφή και την εφαρμογή της σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στην "Cosmote - eValue", χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις», καταλήγει το Σωματείο.

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τις διεκδικήσεις μας(2020-01-25 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την πολυήμερη απεργιακή μάχη(2019-12-31 00:00:00.0)
Να γίνει η επιτυχία της υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων(2019-12-21 00:00:00.0)
Η πλούσια δράση του αναδεικνύει τη σημασία της παραπέρα ενίσχυσής του(2019-06-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας(2019-01-18 00:00:00.0)
Κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας(2018-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ