Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ
«Δεν θέλουμε 8μηνα, θέλουμε δουλειά!»

Από την κινητοποίηση της προηγούμενης Παρασκευής
Από την κινητοποίηση της προηγούμενης Παρασκευής
Μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των ελαστικών εργασιακών σχέσεων διεκδίκησαν, με νέα κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή, εργαζόμενοι μέσω του «Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29», που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις, λόγω λήξης των συμβάσεών τους.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κυριάκο - Βρούτση, ακούστε το καλά. Δεν θέλουμε 8μηνα, θέλουμε δουλειά». Παρά τις πιέσεις τους δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση.

Αμέσως μετά προχώρησαν σε συνέλευση, ενώ προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις, καθώς το τελευταίο 10ήμερο του Γενάρη αναμένεται το πρώτο κύμα απολύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Εργασίας Ν. Μηταράκη, οι εργαζόμενοι του προγράμματος που βρίσκονται εδώ και δύο μήνες σε κινητοποιήσεις, εισέπραξαν την απάντηση ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ