Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κλιμάκωση της πάλης με το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 14 Δεκέμβρη στα Προπύλαια, στις 12.30 μ.μ., και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Μετά τα μαζικά συλλαλητήρια που οργάνωσαν από κοινού με το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας ό,τι με αγώνα, σκληρή δουλειά και θυσίες κατέκτησαν, αλλά και για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν «τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση».

Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «οι κατακτήσεις που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε, για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, μαζί η Κοινωνική Ασφάλιση, που ιδιωτικοποιείται. Οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούνται από μερίδα ΜΜΕ - Τύπου, που εξωραΐζουν τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, έπεσαν στον Καιάδα μαζί με τους καλεσμένους τους, που καθημερινά πουλούν μέσω μεγαλοδικηγορικών γραφείων αναδρομικά και εκατομμύρια επιστροφές που ποτέ οι συνταξιούχοι δεν έλαβαν».

«Μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται», τονίζουν, «εμείς οι συνταξιούχοι, που έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να το ανατρέψει.

Αγώνας μαζικός, οργανωμένος παντού, για:

  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - "κουρεμένα" αποθεματικά των Ταμείων, με ανακεφαλαιοποίησή τους.
  • Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και της 14ης σύνταξης. Μπροστά στα Χριστούγεννα άμεση καταβολή του Δώρου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες έως τα βαθιά γεράματα. Κατώτατη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
  • Αμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Αμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
  • Αμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Αμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των ολίγων».

Αύριο το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για το Ασφαλιστικό.

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνει αύριο Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 6 μ.μ. στο ΕΚΠ. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν σωματεία και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ).

Η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί τους νέους εργαζόμενους και σπουδαστές του κλάδου σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και την απάντηση που χρειάζεται να δώσουν οι εργαζόμενοι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/12, στις 12 μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, 7ος όροφος).

Τη συγχώνευση ΕΤΕΑΕΠ - ΕΦΚΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), σημειώνοντας ότι η ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης στο ΕΦΚΑ «σημαίνει την ουσιαστική κατάργησή της, δηλαδή τη σταδιακή "εξαΰλωσή" της μέσω της ενσωμάτωσής της στην κύρια, ανταποδοτική σύνταξη (...) Με τη συγκεκριμένη ενσωμάτωση, απαλλάσσονται από το βάρος της χρηματοδότησης των "παλαιών" επικουρικών (τις οποίες αναλαμβάνει ο ΕΦΚΑ), βάζουν άμεσα χέρι στα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ και προετοιμάζουν το έδαφος για την εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος και στην κύρια σύνταξη».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org