Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ 3Κ
Κίνδυνος απόλυσης ή «μετανάστευσης»

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης βρίσκονται μια σειρά εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη 3Κ, μετά την έκδοση νέων οριστικών πινάκων από τον ΑΣΕΠ. Οι νέοι πίνακες εκδόθηκαν μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας υποψηφίων που δεν ήταν μέσα στους πρώτους οριστικούς πίνακες.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης,«πολλοί εργαζόμενοι που από το Σεπτέμβρη και μετά έχουν προσληφθεί και εργάζονται ως μόνιμοι στους δήμους δεν περιλαμβάνονται στους νέους πίνακες και θα απολυθούν (σύμφωνα με πληροφορίες, 21 άτομα στο δήμο Θεσσαλονίκης). Επίσης, πολύ περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι που με τους νέους πίνακες βρέθηκαν να προσλαμβάνονται σε άλλους δήμους από αυτούς που ήδη έχουν προσληφθεί και εργάζονται. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα συναδέλφισσας που από τις 2/10 εργάζεται ως μόνιμη στο δήμο Θεσσαλονίκης. Εχει μετακομίσει οικογενειακώς από άλλη πόλη, έχει γράψει τα παιδιά της στο σχολείο, παραμένει απλήρωτη παρά τα μεγάλα έξοδα που έχει κάνει. Τώρα καλείται να αναλάβει καθήκοντα σε πόλη της Θεσσαλίας... Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις - σε ακόμα χειρότερη θέση είναι όσοι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν για να εργαστούν και δεν είναι στους νέους πίνακες, άρα θα απολυθούν».

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων των παραπάνω περιπτώσεων εργάζονταν και πριν από τη μονιμοποίησή τους, για πάνω από ένα χρόνο, μέσω των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης. Ολοι τους είδαν τα ονόματά τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ορκίστηκαν ως μόνιμοι υπάλληλοι σε συγκεκριμένους δήμους.

«Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων», τονίζει η ΔΑΣ και απαιτεί: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις κυβερνητικές επιλογές και τον κακό σχεδιασμό του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος. Να δοθεί και η δυνατότητα στους συναδέλφους που με τους πρώτους πίνακες προσλήφθηκαν σε ένα δήμο και τώρα με τους νέους βρέθηκαν σε άλλον, να επιλέξουν σε ποιον θα εργαστούν. Οι κενές θέσεις που μπορεί να υπάρξουν σε κάποιους δήμους να καλυφθούν από επιλαχόντες του διαγωνισμού.

Η ΔΑΣ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση και τις διοικήσεις των δήμων να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο θέμα. Καλεί επίσης τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης να αναλάβει σχετικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org