Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της Eurobank στον Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου και Σωτήρος Διός) και στη συνέχεια στο συμβολαιογραφείο, ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας εργαζόμενου, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη στις 8.30 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τον πλειστηριασμό, αναφέροντας:

«Το "έγκλημα" του εργαζόμενου είναι ότι αυτός, όπως και όλοι μας, πλήρωσε το μάρμαρο της καπιταλιστικής κρίσης. Δουλεύοντας ως αντιπρόσωπος πωλητής μεγάλου μονοπωλίου του γάλακτος πήρε ένα στεγαστικό δάνειο για να έχει το σπίτι του. Τα χρόνια της κρίσης η επιχείρηση τον απέλυσε, όπως συνέβη με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους όλη αυτήν τη δεκαετία της κρίσης. Η περιπλάνηση ανάμεσα στο μεροκάματο και την ανεργία κοντά 10 χρόνια τώρα δεν του επέτρεψε να πληρώνει τις δόσεις του δανείου.

Ολα τα χρόνια που πλήρωνε, αποπλήρωσε πάνω από το ένα τρίτο του δανείου, όμως σήμερα με τόκους φέρεται να χρωστά πιο πολλά από όσα δανείστηκε!

Ετσι είναι το σύστημα: Για τον λαό έχει κατασχέσεις, για τους μεγαλοοφειλέτες που είναι κεφαλαιοκράτες υπάρχουν νέες φοροαπαλλαγές και χαριστικές ρυθμίσεις».

Ταυτόχρονα, το ΕΚΠ καταγγέλλει την «προκλητική στάση των τραπεζών, που για να διαπραγματευτούν με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να μείνουν στο δρόμο βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να σβήνουν, ζητά υπέρογκα ποσά, όπως από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο που, για να συζητήσει νέα ρύθμιση, ζητά 28.000 ευρώ μπροστά! Είναι πρόκληση, ειδικά όταν ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει πολλές φορές τις τράπεζες».

Τέλος, καλεί «το λαό σε εγρήγορση για να μην επιτρέψουμε να πεταχτούν στο δρόμο οικογένειες. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ μεγάλες καθώς έχουν φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των διάφορων "κορακιών". Απαντάμε σε αυτήν την πολιτική και πρακτική με οργάνωση και αλληλεγγύη. Μέσα από τα σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς να κάνουμε πράξη το σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org