Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τους εργαζόμενους όλου του κλάδου

Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις

Τον αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, ενάντια στις απολύσεις που παίρνουν τη σκυτάλη από τις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, χαιρετίζει το ΠΑΜΕ. Απαιτεί την ανάκληση των 24 απολύσεων εργαζομένων μετά την απόσχιση του τμήματος «κόκκινων» δανείων και στηρίζει τις κινητοποιήσεις απέναντι στα αντεργατικά σχέδια των τραπεζιτών.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Αυτή η ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για τον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο, καθώς όλες οι συστημικές τράπεζες σχεδιάζουν παρόμοια σχέδια αποσχίσεων, πράγμα που σημαίνει "ξεφόρτωμα" των "κόκκινων" δανείων στα funds, που θα συνεχίσουν ακόμη πιο επιθετικά να βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών, δραστική μείωση του προσωπικού των τραπεζών, μείωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Η απόφαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η ίδια επιχείρηση που απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, που υλοποιεί τις αντεργατικές δεσμεύσεις για το τραπεζικό σύστημα στις Οδηγίες της ΕΕ και την AGENDA 2020-23, δεσμεύσεις που στάζουν αίμα.

Η κερδοφορία των τραπεζιτών και τα επιχειρηματικά τους σχέδια απαιτούν θυσίες εργαζομένων χωρίς τέλος, για να προκύψει η αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη με κέρδη για τους λίγους και ανεργία - φτώχεια για τους πολλούς.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων.Να μην προχωρήσουν τα αντεργατικά σχέδια των τραπεζιτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ