Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Φτιάχνετε επιχειρηματικό δίκαιο αντιμετώπισης των εργαζομένων

Για την πλειοψηφία των εργαζομένων το νομοσχέδιο «είναι φτηνό εισιτήριο για την κόλαση», τόνισε στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο δεν ήρθε από «παρθενογένεση» αλλά πατώντας στα έργα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην παρέμβασή της αναφέρθηκε εκτενώς στις εργασιακές σχέσεις και στο πώς αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα, υπογραμμίζοντας πως «νομιμοποιείτε τη δουλοποίηση της έννοιας "εργασία"», ενώ ανέδειξε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα που έχει η «ανάπτυξη» για την οποία μιλάνε τα κόμματα του κεφαλαίου, φέρνοντας το παράδειγμα της «βαριάς βιομηχανίας», όπως αποκαλούν τον Τουρισμό, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Σχολιάζοντας την άποψη που ακούστηκε στη Βουλή ότι για να υπάρχουν δουλειές πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις, σημείωσε πως «για να υπάρχει πλούτος το πρώτο που χρειάζεστε είναι εργάτες! Δουλειές μπορεί να υπάρχουν χωρίς εργαζόμενους; Πού το βρήκατε αυτό; Θα έχετε ένα καράβι με έναν καπετάνιο, έναν πλοιοκτήτη αλλά δεν θα έχει ναύτες; (...) Μόλις κατεβούν τα χέρια και δεν δουλέψουν οι επιχειρήσεις - γιατί θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους οι εργάτες - τότε θα καταλάβετε αν μπορεί να λειτουργήσει μια επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους».

«Η ανάπτυξή σας πρέπει να γίνει χωρίς ανάπτυξη των εργαζομένων, αν αναπτυχθούν αυτοί δεν μπορεί να υπάρξει κέρδος», σημείωσε και κατέληξε καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση φτιάχνει «επιχειρηματικό δίκαιο αντιμετώπισης των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ