Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον κουρδικό πληθυσμό και συνολικά στον συριακό λαό

Την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και τις ευθύνες τόσο των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας όσο και των ελληνικών κυβερνήσεων κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Βορειοανατολική Συρία και τις επιπτώσεις τους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος τόνισε τα εξής:

«Δεν πρόκειται για "μονομερή στρατιωτική δράση", όπως ισχυρίζεται η ΕΕ, αλλά για την εισβολή στη Συρία του στρατηγικού της εταίρου, της Τουρκίας, κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ, με στόχο μερίδιο στον έλεγχο της περιοχής. Τόσο η αμερικανο-τουρκική συμφωνία όσο κι αυτή με τη Ρωσία, με όρους ιμπεριαλιστικής ειρήνης "με το πιστόλι στον κρόταφο", σηματοδοτούν νέο κύκλο παζαριών και ανταγωνισμών στις πλάτες των λαών. Τροφοδοτούν αβεβαιότητα για τους λαούς, στο πλαίσιο στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή.

Είναι υποκριτικές οι αποκαλούμενες "κυρώσεις" της ΕΕ τόσο για την εισβολή στη Συρία όσο και για τις παραβιάσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, ενώ οι οικονομικές, εμπορικές και άλλες σχέσεις ισχυρών κρατών - μελών της ΕΕ με την Τουρκία αναβαθμίζονται και ενισχύονται. ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, οι ιμπεριαλιστές συνολικότερα, δεν "πιάνονται φίλοι", όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Οι συμμαχίες τους είναι σε βάρος των λαών.

Αλληλεγγύη στον κουρδικό πληθυσμό και συνολικά στον συριακό λαό.

Να τερματιστεί η επίθεση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ