Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Απύθμενη υποκρισία και μπόλικες φαιδρότητες

INTIME NEWS

Με τις απολογίες των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη. Προκλητικοί και θρασύδειλοι και οι δύο έδωσαν τα «ρέστα» τους... Ο μεν Παππάς με την τέταρτη «βερσιόν» για τις δήθεν διαγραφές για τις οποίες έχει καταθέσει ο Παναγιώταρος και τις οποίες έχουν αρνηθεί ο Μίχος και ο Πατέλης, ο δε Μπούκουρας για τα γλέντια του στη Χρυσή Αυγή και τη δεύτερη εφηβεία του...

Ο ναζιστής Χρ. Παππάς είναι ιδρυτικό στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Στενός συνεργάτης και κουμπάρος του αρχηγού Μιχαλολιάκου, τον ακολούθησε και στη Νεολαία της ΕΠΕΝ, όταν αυτός διορίστηκε από τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο πρώτος αρχηγός. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΕ της ΧΑ. Αν και ανέφερε στο δικαστήριο ότι είναι στη Χρυσή Αυγή από τα εφηβικά του χρόνια («το 1983, όταν ήταν μια μικρή ομάδα νεαρών, με πολιτικές, ιστορικές και ιδεολογικές αναζητήσεις») και ότι δραστηριοποιήθηκε και επαγγελματικά πλησίον της, φρόντισε να επισημάνει ότι από το καλοκαίρι του 1997 πήγε στα Ιωάννινα και επανήλθε στη ΧΑ την άνοιξη του 2012.

Τα αναγνωστέα του βρίθουν από... Χίτλερ, εκπαιδεύει ανήλικα στο «Χάιλ Χίτλερ», διατηρεί αλληλογραφία αλλά και επισκέπτεται τον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου στρατηγό των Waffen-SS Ντεγκρέλ, φωτογραφικά ντοκουμέντα τον δείχνουν μαζί με τον Μιχαλολιάκο μπροστά στη σβάστικα, με ναζιστικό φέσι της 13ης Ορεινής Μεραρχίας των SS («Handschar») ή με χιτλερικό πηλήκιο κ.λπ. Στο σπίτι του βρέθηκε το έγγραφο με τίτλο «Εσωτερικός Κώδικας - Κύκλος της Χρυσής Αυγής», που έχει την ίδια σφραγίδα με το καταστατικό για την «αρχή του αρχηγού», που προσκόμισε ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς. Το οργανόγραμμα του εν λόγω εγγράφου είναι πανομοιότυπο με τη δομή του πρωτότυπου καταστατικού. Επίσης στο σπίτι του βρέθηκε ο «όρκος του εθνικοσοσιαλιστή», έγγραφο του 1991 με τη σφραγίδα της Κεντρικής Διοίκησης της Χρυσής Αυγής, που υπογράφεται «Διά το Πολιτικό Συμβούλιο» από τον ίδιο. Είναι αυτός που στέλνει εγκυκλίους με τις εντολές του Μιχαλολιάκου στις ΤΟ.

Σε σχετική εγκύκλιο του 2013, με την υποσημείωση «με εντολή Γενικού Γραμματέα» και υπογραφή του, απευθύνεται στα μέλη και στελέχη της οργάνωσης σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τα όργανα του κινήματος σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του Εθνικισμού και να εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία». Η εν λόγω τελειώνει με το «Ζήτω η νίκη! Ζήτω ο Αρχηγός!». Ο Παππάς πλέκει το εγκώμιο του τάγματος εφόδου της ΤΟ Νίκαιας, των παιδιών «με τα παντελόνια παραλλαγής πόλης και τις μπλούζες τις μαύρες "Χρυσή Αυγή"».

Στην απολογία του παρέμεινε μεν στη γραμμή Παναγιώταρου περί διαγραφών για τη δολοφονία Φύσσα, αλλά υποβαθμίζοντάς την. Κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει αν διαγράφηκαν οι υπεύθυνοι της Νίκαιας, αλλά γνωρίζει ότι αποφασίστηκε το κλείσιμο των γραφείων. Σε ερώτηση του δικαστηρίου αν μετά το κλείσιμο των γραφείων τα άτομα της Νίκαιας μπορούσαν να πάνε σε άλλα γραφεία, πιθανολόγησε πως όχι. Στη διαδικασία των εγγράφων έχει ακουστεί ότι τα άτομα της Νίκαιας πήγαιναν στον Πειραιά σε συνεννόηση με τα κεντρικά της ΧΑ, όπως επισημάνθηκε και από το δικαστήριο. Ο Παππάς δήλωσε άγνοια... Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης έχει πει στο δικαστήριο πως δεν διαγράφηκε και δεν εκδιώχθηκε από τα γραφεία, τα οποία είχε τη δυνατότητα να επισκέπτεται μέχρι και πρόσφατα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του περιφερειάρχη Λαγού με τον Πατέλη (2013) ο Λαγός, όπως είπε στο δικαστήριο, του λέει «Γιώργο μένεις».

Για το καταστατικό με την «αρχή του αρχηγού», και αυτός είπε ότι είναι ψεύτικο, προσπαθώντας να χρεώσει τα επίσημα έγγραφα που βρέθηκαν σπίτι του «σε άλλους τρελούς και παλαβούς που του στέλνουν κείμενα», ενώ αυτά αντιστοιχούν σε ναζιστικό περιεχόμενο με χαρακτηριστικές σφραγίδες που παραπέμπουν ευθέως στο καταστατικό που αρνούνται. Για την παραπάνω σχετική εγκύκλιο του 2013 ανέφερε ότι θα μπορούσε να είναι γράμμα του Παύλου Μελά που απευθύνεται σε έναν εύελπι...

Και για άλλες «δραστηριότητες» που περιγράφονται παραπάνω, ο ναζιστής Χρ. Παππάς ήταν προκλητικός και θρασύδειλος στις απαντήσεις του. «Ηταν Τριώδιο και κάναμε πλάκα», είπε για τη φωτογραφία του, «προσωπικό δεδομένο» όπως τη χαρακτήρισε, στην οποία εμφανίζεται με τον ανήλικο γιο του να του μαθαίνει να χαιρετά ναζιστικά. Για τη μεταλλική σιδερογροθιά που βρέθηκε στο σπίτι του στα Γιάννενα είπε ότι την αγόρασε από πανηγύρι - «υπάρχουν πάγκοι και στην Ομόνοια»... Για τον εγκωμιασμό του τάγματος εφόδου της Νίκαιας περί «πρώτων στη μάχη», είπε ότι μιλάει για εγκαίνια... Στα «χρόνια της νιότης» του παρέπεμψε για τις πάμπολλες πόζες του μπροστά από την εικόνα του Χίτλερ.

Η κορυφαία όμως απάντησή ήταν τα όσα είπε για τη φωτογραφία του στον τάφο του Μουσολίνι το 2009, όπου χαιρετά ναζιστικά, και προσπαθώντας να τα μαζέψει αυτογελοιοποιήθηκε: «Είναι τουριστική διέλευση και δεν πήγα μόνο από κει, πέρασα όλη την Ιταλία, από Φλωρεντία, κάτω, πέρασα όλο το Βορρά». Οσο για τον ναζιστικό χαιρετισμό, είπε ότι «μετά το θάνατο του Ι. Μεταξά το 1941 οι στρατιώτες Ελληνες και πολίτες χαιρετούσαν με αυτόν τον χαιρετισμό»!

Και αυτός δήθεν δεν ήξερε για έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής πριν από τη δολοφονία του Φύσσα, εκτός από τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για την οποία όμως όπως είπε «ακούστηκε ότι δέχτηκαν επίθεση μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν γνωρίζω ακριβώς, ήμουν συγκεντρωμένος στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα».

Το ...«κόμμα των βαρελοφρόνων»

Νωρίτερα απολογήθηκε ο πρώην βουλευτής Κορίνθου της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας. Αν και υποστηρίζει ότι δεν εντάχθηκε ποτέ ως μέλος στη ΧΑ και ότι η επαφή του ξεκινά από το 2012, σε σχετικές συνεντεύξεις του έχει περιγράψει ότι παρακολουθούσε την οργάνωση από το 2003 και ότι εντάχθηκε το 2009. Ο εν λόγω συμμετείχε στη «μάχη του Αγ. Παντελεήμονα», υπάρχουν π.χ. σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μέρα του πογκρόμ το 2011, μετά τη δολοφονία Καντάρη. Ανέλαβε τον πυρήνα Κορίνθου κατ' εντολή Μιχαλολιάκου.

Εικονίζεται σε σχετικά ντοκουμέντα με τάγματα εφόδου στην Κόρινθο, σε βίντεό τους δίνει παραγγέλματα, ενώ εμφανίζεται επικεφαλής του τάγματος της Νίκαιας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου όταν μεταφέρθηκαν εκεί μετανάστες, παρουσία και του Πατέλη. Ο Μπούκουρας επιδοκιμάζει σε ομιλία του την ΤΟ Νίκαιας και λέει καθαρά ότι «πολύ εύκολα βγάζουμε τα κοστούμια για να φορέσουμε αυτά που πρέπει να φορέσουμε, να πάρουμε στα χέρια μας αυτά που πρέπει να πάρουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», ενώ θυμίζει «τη μεγάλη μάχη στην Κόρινθο» (επίθεση σε βάρος μεταναστών σε κέντρο κράτησης). Στην ΤΟ Σαλαμίνας, το 2013 δηλώνει: «Εμείς δεν έχουμε πρόεδρο, έχουμε Αρχηγό και τον ακολουθούμε πιστά σε ό,τι και να μας πει... Σαν γνήσιοι στρατιώτες... Ο,τι μας διατάσσει και εκτελούμε». Ο ίδιος, παρά τα όσα διατείνεται, χαιρετάει ναζιστικά, π.χ. στα διόδια τον αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Μπούκουρας γνώριζε τα ενδότερα της οργάνωσης, όπου αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις («πολύ μικρός αριθμός μελών», «διαδικασία ένταξης νέων», «στρατός η Χρυσή Αυγή κι εμείς στρατιώτες της φυλής»), οργάνωσε κατασκηνώσεις με στρατιωτική εκπαίδευση στις οποίες συμμετείχε και η ΤΟ Κορίνθου, ενώ εξέφραζε μίσος προς τους αλλοδαπούς. Η υποκρισία και του εν λόγω αναδείχθηκε από όσα είπε για το πρώην στέλεχος της ΧΑ ο μάρτυρας Ηλ. Σταύρου: «Είχα δει τον Μπούκουρα στη Βουλή να κλαίει και να λέει ότι παίρνει ψυχοφάρμακα και ότι δεν ήξερε τον Χίτλερ. Με τον Μπούκουρα το Πάσχα του 2013 στα Εξαμίλια (...) χαιρετούσαμε ναζιστικά, υπήρχαν αγκυλωτοί σταυροί, πόστερ με τον Χίτλερ, σημαία των SS»...

Στην απολογία του ανέφερε ότι γνώρισε τον Παναγιώταρο το 2010. Δήλωσε ότι προέρχεται «από τον πατριωτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ» και ότι στη Χρυσή Αυγή βρήκε πλήρη εφαρμογή το σύνθημα του Ανδ. Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Αν και χαρακτήρισε κολλητό του τον χρυσαυγίτη Ηλ. Παναγιώταρο, δεν δίστασε να τον «αδειάσει» όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο αν προσπάθησε να μάθει για τη δολοφονία Φύσσα και σε ποιους απευθύνθηκε. Οπως είπε ο Μπούκουρας, ο Παναγιώταρος επικαλέστηκε προβοκάτσια, επεισόδια μεταξύ οπαδών κ.λπ. «Ο Παναγιώταρος είπε ότι τα πάντα επαύθησαν. Αλλα σας είπε δηλαδή και άλλα είπε χθες σ' εμάς;», ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Δεν ξέρω τι είπε χθες, κυρία πρόεδρε, εγώ ξέρω τι είπε σε μένα», ήταν η απάντηση του Μπούκουρα.

Στην προσπάθειά του να πείσει έβαλε στο «κάδρο» την «ανεξαρτητοποίησή» του 4 μήνες πριν από τη δολοφονία Φύσσα, όπως του επισημάνθηκε, όμως, διαφοροποιήθηκε όταν ήρθε το χαρτί για τη δίωξή του. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι περίμενε να υπάρξει «το ρεαλιστικό στοιχείο για να φύγει»...

Με τη σειρά του επανέλαβε πως δεν ήταν μέλος της ΧΑ, μόνο «υποστηρικτής». «Δεν γνώριζε» καμία επίθεση της ΧΑ πριν από τη δολοφονία Φύσσα. Οταν μάλιστα του επισημάνθηκαν σχετικές, π.χ. η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, είπε ότι «δεν με ενδιέφερε τι γινόταν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας». Επίσης ούτε εκείνος είχε δει βουλευτές να χαιρετάνε ναζιστικά, «ξεχνώντας» τους δικούς του... Ακολουθώντας τη γραμμή Μπαρμπαρούση, διερωτήθηκε «γιατί να χαρίζουμε τα ελληνικά σύμβολα στον Χίτλερ;».

Για την παρουσία της Χρυσής Αυγής και του ίδιου στην κηδεία του χουντικού εγκληματία Ντερτιλή και τους πυροβολισμούς, ο Μπούκουρας δήλωσε ότι ήταν παρών στους πυροβολισμούς και ότι πυροβόλησε και εκείνος, με την έδρα να σχολιάζει «παρόλο που προέρχεστε από το ΠΑΣΟΚ...».

Κατά τ' άλλα, για τον Μπούκουρα η ναζιστική εγκληματική οργάνωση ήταν ένα «ωραίο παρεάκι». Εζησε τη «δεύτερη εφηβεία» του στη ΧΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Το γλέντησα στη Χρυσή Αυγή, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι. Την Ιστορία τη γράφουν οι παρέες». Μάλιστα, όπως είπε, συμμετείχε σε εκδηλώσεις μόνο όταν συνόδευε τον Παναγιώταρο και «με κέρναγε κρασάκι».

Σήμερα έχει ιδρύσει «μια πατριωτική κίνηση και ασχολούμαστε με φιλανθρωπικό έργο, όπως έκανε πάντα η Χρυσή Αυγή, με διανομές τροφίμων», ανέφερε. Μάλιστα έχει κάνει και εγγραφή μελών...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητικός, θρασύς και με μπόλικο αντικομμουνισμό ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης(2019-10-17 00:00:00.0)
Ναζί μέχρι το κόκαλο...(2018-06-27 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κατάθεση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής(2017-09-19 00:00:00.0)
Οι Γερμανοί νεοναζί «κάρφωσαν» τη Χρυσή Αυγή(2016-02-10 00:00:00.0)
Περίεργα πράγματα!(2015-03-12 00:00:00.0)
Είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και «τρόμαξαν»;(2014-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ