Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η ενδυνάμωση του ταξικού ρεύματος αντίστασης

«Η κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει τις διακηρυγμένες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων επιβεβαιώνοντας πως η ανάπτυξη για όλους που τάζει αφορά μόνο αυτούς και όχι τους εργαζόμενους - παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου», τόνισε στην παρέμβασή του ο Γ. Λαμπρούλης, σημειώνοντας πως προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που υπηρετούν με ζήλο τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «η ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση σε μισθούς και δικαιώματα, η διάλυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που παλεύει πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Οπως σημείωσε, «με τη νομοθέτηση του νέου αντιλαϊκού οδοστρωτήρα η κυβέρνηση στοχεύει να σαρώσει ό,τι απέμεινε σε μισθούς και δικαιώματα» και μάλιστα «με απύθμενο θράσος επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο και να εμφανίσει ως φιλεργατικό ένα νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και ειδικά στις κλαδικές, βάζοντας σε μόνιμη πρέσα τους μισθούς, θέτοντας υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων».

Ολα αυτά, επισήμανε, την ίδια στιγμή που τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, και γι' αυτόν το λόγο, όπως είπε, «"στάζανε μέλι" οι εκπρόσωποι των εργοδοτών στην Επιτροπή καλωσορίζοντας ως θετικές τις παρεμβάσεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης (...) αποδεικνύοντας πως κοινός στόχος κυβέρνησης - εργοδοτών είναι η ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση μισθών».

Χαρακτηριστικό για τη συνέχιση της ενιαίας αντεργατικής επίθεσης, υπογράμμισε, «είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση για να στηρίξει τις νέες διατάξεις επικαλείται τα αντίστοιχα αντιδραστικά μέτρα που έχουν προχωρήσει στις χώρες της ΕΕ ήδη απ' το 1990 και την επιτροπή ειδικών εμπειρογνωμόνων που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πόρισμα της οποίας περιέχονται συστάσεις για μια σειρά από ρήτρες εξαιρέσεων στην εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων».

Αναφερόμενος στην επιχειρούμενη παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων, τόνισε πως «στόχος είναι να επιβληθεί στα συνδικάτα, στο κίνημα, στους εργαζόμενους, κάτω απ' τον ασφυκτικό έλεγχο κράτους και εργοδοσίας, η σιγή νεκροταφείου ώστε να μην αντιδρούν οργανώνοντας την πάλη τους, τις διεκδικήσεις τους μέσα απ' τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων τους».

Καταλήγοντας ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι «απέναντι στο κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο μία επιβάλλεται να είναι η απάντηση των εργαζομένων. Με μεγαλύτερη μαχητικότητα, δύναμη, αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τη δράση τους όχι μόνο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο αλλά συνολικά στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοτών ξεπερνώντας και παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (...) Μονόδρομος είναι η ενδυνάμωση του μαζικού ταξικού ρεύματος αντίστασης, η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής και ζωή με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ