Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» ΣΤΟ ΚΚΠΠΑ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στα νέα χτυπήματα σε δομές Πρόνοιας

Κινητοποίηση έξω από το ΠΙΚΠΑ Βούλας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις 8 π.μ., ενάντια στην απόφαση για μεταφορά του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας (δομή Γλυφάδας) στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων» στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ) καλεί σε αγώνα ενάντια σε μια απόφαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση και των δύο ιδρυμάτων.

«Το πρόβλημα με το κτίριο της Γλυφάδας», επισημαίνει, «ήταν γνωστό από χρόνια, όπως και οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι απαράδεκτες συνθήκες περίθαλψης στη Γλυφάδα και στο ΠΙΚΠΑ, αλλά και σε όλα τα ιδρύματα Πρόνοιας. Ενώ το κλείσιμο ιδρυμάτων, η μείωση των θέσεων εργασίας και των περιθαλπόμενων είναι μια διαδικασία που κρατάει από καιρό. Γιατί και πριν να προκύψει το θέμα της μεταφοράς, απαράδεκτη ήταν η κατάσταση στη Γλυφάδα και το ΠΙΚΠΑ, ιδρύματα έκλεισαν και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, του Σκαραμαγκά το 2018, και το Α' και Β' Θεραπευτήριο στο Χαϊδάρι με κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2012 - 2013. Γιατί αυτή είναι η πολιτική Πρόνοιας των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ. Για συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών».

Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι «με τις ψήφους των στελεχών της έκλεισαν τα ιδρύματα στο Χαϊδάρι».

Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων» καλεί σε αγώνα για: Να μπει τέρμα στη διάλυση του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων και του ΠΙΚΠΑ με πρόσχημα τη μεταφορά. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για τη μεταφορά του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων Γλυφάδας σε νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονες προδιαγραφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και περίθαλψης στο Ιδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Γλυφάδας και στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Γενναία χρηματοδότηση συνολικά της Πρόνοιας και των ιδρυμάτων για αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και την ίδρυση νέων, δημόσιων, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον τομέα της αποκατάστασης και της περίθαλψης βαριά αναπήρων και χρονίως πασχόντων.

Παράλληλα, η «Αγωνιστική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους στα ιδρύματα και τις δομές του ΚΚΠΠΑ στις εκλογές που θα γίνουν την Παρασκευή 11/10 για εκπρόσωπό τους στο ΔΣ να ψηφίσουν την υποψήφια που στηρίζει, Αναστασία (Τασούλα) Παπαδογιαννάκη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org