Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Παναττική σύσκεψη για εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις

Παναττική ανοιχτή σύσκεψη εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Πρόνοιας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/10, στις 4.30 μ.μ. στο δώμα του «Ευαγγελισμού» (11ος όροφος, κτίριο ΑΧΕΠΑ).

Στη σύσκεψη καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων σε «Ευαγγελισμό», «Αττικόν», ΚΑΤ, «Θριάσιο», «Λαϊκό», ΝΙΜΤΣ, «Ελπίς», «Αγ. Ολγα», Κρατικό Νίκαιας, ΟΚΑΝΑ, «Ασκληπιείο» και η ΕΙΝΑΠ, υλοποιώντας τις προτάσεις στις οποίες κατέληξαν πριν από μια βδομάδα σε κοινή σύσκεψη συντονισμού της δράσης τους.

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΟΧ, εργολαβικοί) να συναποφασίσουν κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουν: Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Αναδεικνύοντας τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας επισημαίνουν:

  • Εκατοντάδες εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα, στη σίτιση και τη φύλαξη δημόσιων νοσοκομείων απολύονται και «αντικαθίστανται» από άλλους συμβασιούχους, που θα τους ακολουθήσουν, σύντομα, και αυτοί στην ανεργία.
  • Συνεχίζονται καθημερινά οι απολύσεις επικουρικών γιατρών, ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει το δρόμο για την απόλυση 1.100 επικουρικών γιατρών, των οποίων οι συμβάσεις υπερβαίνουν το 24μηνο.
  • Με απόλυση κινδυνεύουν εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων που δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019 και οι 4.000 περίπου εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της επικείμενης λήξης της σύμβασής τους και της συστηματικής άρνησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να δεσμευτεί για την παραμονή τους στην εργασία.

Τα σωματεία τονίζουν ότι οι απολύσεις των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα χειροτερέψουν τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση, συγχώνευση ή κλείσιμο δεκάδων κλινικών και τμημάτων.

«Η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και ΕΕ για "ανακύκλωση της ανεργίας", χτύπημα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», υπογραμμίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ