Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θανατηφόρο «ατύχημα» με θύμα οδηγό φορτηγού

Τη ζωή του έχασε χτες το πρωί οδηγός φορτηγού την ώρα της δουλειάς. Ο 56χρονος οδηγός φορτηγού της εταιρείας αρτοποιίας «Καραμολέγκος» είχε σταματήσει προκειμένου να ξεφορτώσει εμπορεύματα σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ηλιούπολης, όμως το φορτηγό κύλησε και τον καταπλάκωσε. Ο εργαζόμενος απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τις άσχημες συνθήκες δουλειάς που διαμορφώνει για τους εργαζόμενους του κλάδου η εργοδοτική ασυδοσία καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού.

«Η εντατικοποίηση της εργασίας, ώστε να ικανοποιηθεί ολοένα και μεγαλύτερος όγκος διανομής, εξαναγκάζει τους οδηγούς, με το φόβο πάντα της απόλυσης, να εργάζονται κατά πολύ πέραν του 8ωρου, σε συνθήκες δύσκολες, χωρίς βοηθό, επωμίζονται και τον ρόλο του φορτοεκφορτωτή σε μη προβλεπόμενους χώρους παραλαβής των σούπερ μάρκετ. Συνθήκες εργασίας που καταστρατηγούν κάθε έννοια μέτρου υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο. Χαρακτηρίζει επιτακτική ανάγκη τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης, που, πέρα από την αύξηση του μισθού, «θα επιβάλλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλλει τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, θα βάζει τέλος στα υπέρβαρα και κακοσυντηρημένα οχήματα».

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του εκφράζει το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής. «Σε πολλά εργοστάσια του κλάδου όπως και στο συγκεκριμένο οι εργαζόμενοι στην παραγωγή και στη διανομή γνωρίζουν μόνο την ώρα που θα πιάσουν δουλειά, αρκετές φορές εξαναγκάζονται να δουλεύουν εξαντλητικά και αλλοπρόσαλλα ωράρια για τις ανάγκες της επιχείρησης», αναφέρει το Συνδικάτο, ενώ οι οδηγοί στον κλάδο «ξεκινούν από τις 1.00 τα ξημερώματα» και «εργάζονται πέραν του 8ωρου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ