Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα σε σύσκεψη εργαζομένων στην «Interamerican»

Να απαντήσουν στους σχεδιασμούς της εταιρείας, που προμηνύουν απολύσεις και επιδείνωση των όρων εργασίας και αμοιβής, καλεί τους εργαζόμενους στην «Interamerican» η «Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΑΣΚ). Για το σκοπό αυτό οργανώνει σύσκεψη, αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής (πλατεία Μητροπόλεως 10).

«Εδώ και βδομάδες, στους χώρους της "Interamerican" έχουμε συνεχείς "ενημερώσεις" για τον "μετασχηματισμό" του ομίλου», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι «καλούνται να δηλώσουν "εθελοντικά" σε ποιες θέσεις εντός του ομίλου θέλουν να μετακινηθούν», ενώ, όπως προειδοποιεί η ΕΑΣΚ, είναι πολύ πιθανό στη διαδικασία αυτή κάποιοι να «περισσέψουν».

Τα παραπάνω, επισημαίνει, ισοδυναμούν με προετοιμασία μαζικών απολύσεων και αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας. «Ολα αυτά σε έναν όμιλο με 28 εκατ. ευρώ κέρδη το 2017 και 22 εκατ. το 2018. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους. Συνεχιζόμενα και αυξανόμενα κέρδη για το κεφάλαιο, ανασφάλεια, ανεργία και ζωή - λάστιχο για τους εργαζόμενους», σχολιάζει.

Η ΕΑΣΚ καταγγέλλει επίσης τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου (ΣΥΠΙΝ), που «βάζει πλάτη» για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας χωρίς αντιδράσεις. Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με συσκέψεις και αγωνιστικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ