Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν είμαστε στην ίδια μεριά με τους εργοδότες

Τα συμφέροντα των εργαζομένων και των εργοδοτών είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής, με αφορμή την «Customer Service Week» ή αλλιώς τη «γιορτή» που στήνουν αυτήν τη βδομάδα οι τράπεζες και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με το σύνθημα «ΓιορτάΖΟΥΜΕ την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών».

Το κλαδικό Σωματείο τονίζει μεταξύ άλλων: «Εμείς οι εργαζόμενοι δεν ξεγελιόμαστε: Οσα δωράκια και να μας κάνουν, όσο φαΐ κι αν μας κεράσουν, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες δεν μπορούν να είναι μια οικογένεια, δεν είναι στην ίδια μεριά της βάρκας, τα συμφέροντά τους είναι αντίθετα όσο υπάρχει αυτή η εκμετάλλευση που βιώνουμε.

Οι χαμηλοί μισθοί, η μειωμένη κάλυψη των αναγκών μας, τα μειωμένα δικαιώματά μας δεν καλύπτονται από party και γιορτές. Είναι εδώ, και όσο πάνε, τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Μόνο οι μαζικοί, συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και προοπτική. Μόνο ο ενιαίος αγώνας σε επίπεδο κλάδου μπορεί να προσφέρει λύσεις στα προβλήματά μας.

Απαιτείται τώρα ενίσχυση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, κόντρα στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΤΟΕ και των Σωματείων των τραπεζών!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org