Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με επιτυχία το 4ο Εργατικό Φεστιβάλ στη Λέσβο

Από τις εκδηλώσεις του Εργατικού Φεστιβάλ
Από τις εκδηλώσεις του Εργατικού Φεστιβάλ
Αγκαλιάζοντας εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους και νέες του νησιού, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Σαπφούς το Εργατικό Φεστιβάλ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».

Στο χώρο της πλατείας λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας από κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενώ διακινήθηκε και το κείμενο υπογραφών ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ.

Τοπικά συγκροτήματα έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει η εκδήλωση, ενώ στο τέλος της βραδιάς στήθηκε χορός. Το άνοιγμα έκανε το συγκρότημα «The Tricks», ακολούθησαν «Τα φώτα απέναντι» και η βραδιά έκλεισε με το Σωματείο Μουσικών Λέσβου και «Το ξεκούρδιστο Μήλο».

Στην ομιλία της, η Μαρία Βουλβούλη, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων του νησιού στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σχολίασε για την πολιτική της κυβέρνησης: «Δεν έχουμε αυταπάτες πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα κοντραριστεί με τις βαθιές αιτίες που γεμίζουν τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα με χιλιάδες κατατρεγμένους. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ενισχύουν την καταστολή στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας και είναι σίγουρο ότι οξύνει και δεν θα αμβλύνει τα προβλήματα και για τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες και για τους κατοίκους του νησιού. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς του νησιού μας, τον λεσβιακό λαό, να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ