Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΝΟΚΙΑ»
Απεργία ενάντια σε απολύσεις

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία στη «ΝΟΚΙΑ», που έχει κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο, καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης η Σωματειακή Επιτροπή του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής. Η απεργία γίνεται ενάντια στο σχέδιο της εργοδοσίας για 60 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε ανακοίνωσή της, η Σωματειακή Επιτροπή του κλαδικού Συνδικάτου επισημαίνει:

«Ολοι στην απεργία, από το πρωί στις εισόδους. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Καμιά απόλυση, υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας, σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είναι κάποιος από εμάς. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, προσλήψεις άμεσα, στοπ στην εντατικοποίηση και τις υπερωρίες.

Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της ΝΟΚΙΑ! (...) Οταν οι κυβερνήσεις, τώρα της ΝΔ, πριν του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προηγούμενες, και οι μεγάλες επιχειρήσεις λένε για "ανάπτυξη" και "νέες ευκαιρίες", εννοούν πιο φθηνούς εργάτες, με χτυπημένα δικαιώματα.

(...) Ο αγώνας μας θα είναι μακρύς - δεν θα είναι μια κι έξω! Δε θα τελειώσει με μια απεργία. Μπορούμε να τους σταματήσουμε με μαζικά και αγωνιστικά σωματεία, με οργάνωση σε όλο τον κλάδο και σε όλη την Ελλάδα!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ