Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκαλυπτήρια

Αίσθηση στο pανελλήνιο προκάλεσε η προχτεσινή δήλωση της Αλ. Παπαρήγα ότι ένιωσε «σοκ και δέος» απ' την επίσκεψή της στα Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά.

Ομως αυτή η δήλωση «έβγαλε απ' τα ρούχα του» τον αρμόδιο για την «Κοινωνική Αλληλεγγύη» υφυπουργό Γ. Κωνσταντόπουλο και τον... ανάγκασε να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση: «Εξι μέρες πριν τις Ευρωεκλογές και μετά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και η κ. Παπαρήγα ανακάλυψε το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στον Σκαραμαγκά. Περιμένουμε ενόψει της κατάθεσης του νέου νομοθετικού πλαισίου για τα Προνοιακά Ιδρύματα, τις θέσεις και τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Εν πρώτοις, ο Γ. Κωνσταντόπουλος πριν την υπουργοποίησή του ήταν υπεύθυνος του τομέα Υγείας - Πρόνοιας της ΝΔ και γνώριζε - ή όφειλε να γνωρίζει- τις θέσεις των άλλων κομμάτων για τους τομείς της ευθύνης του. Και το ΚΚΕ στις 13.2.2004 οργάνωσε ημερίδα για την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή με ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα, όπου και παρουσίασε τις θέσεις του.

Ο Γ. Κωνσταντόπουλος γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα ότι το ΚΚΕ δε «ρίχνει προεκλογικές ντουφεκιές» για τα θέματα της Πρόνοιας - εκτός και αν κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι βουλευτές και τα στελέχη του συχνότερα από όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις τους επισκέπτονται τα ιδρύματα Pρόνοιας και μεταφέρουν τα προβλήματα των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και των περιθαλπομένων αλλά και των εργαζομένων σε αυτά.

Στις 24.5.2004 ο Γ. Κωνσταντόπουλος συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο ΠΙΚΠΑ της Βούλας δήλωνε ότι η επίσκεψη εκεί είχε ως στόχο να εκδηλώσει «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα προνοιακά ιδρύματα της χώρας».

Δηλαδή, η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της κυβέρνησης; Δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα οι άλλοι φορείς; 'Η μήπως και το ενδιαφέρον πρέπει να υποτάσσεται στις ευρωπροδιαγραφές - όπως κάνει η κυβέρνηση;

Ως υπεύθυνος του τομέα Υγείας - Πρόνοιας της ΝΔ ο Γ. Κωνσταντόπουλος υποσχόταν πομπωδώς την «υλική και ηθική στήριξη της πολιτείας» προς τα Ατομα με Αναπηρίες και τις οικογένειές τους (βλέπε κοινή δήλωσή του με το Ν. Κακλαμάνη στις 2.12.2003).

Ομως οι πρώτες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας ήταν ότι στον τομέα της Πρόνοιας θα προωθηθεί η εταιρική κοινωνική ευθύνη - δηλαδή κίνητρα προς τους επιχειρηματίες (φιλανθρώπους και μη) για να αναλάβουν και εκεί δράση (βλέπε δηλώσεις του Γ. Κωνσταντόπουλου στις 24.5.2004).

Κι αν έρθουν τέτοια νομοσχέδια να είναι σίγουρος ο Γ. Κωνσταντόπουλος ότι θα έχει το λαγαρό αντίλογο του ΚΚΕ, όπως τον διατύπωσε και προχτές η Αλ. Παπαρήγα: Πλήρως κρατική μέριμνα με δωρεάν υπηρεσίες και ενίσχυση των οικογενειών των Ατόμων με αναπηρίες.


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ