Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Πάλι απλήρωτοι και σε απεργία

Τελείωσαν πολύ γρήγορα οι «μικρές ενέσεις» του υφυπουργού Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλου

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία αύριο Πέμπτη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή του Κέντρου «Επικοινωνία», αφού για πολλοστή φορά παραμένουν απλήρωτοι δυο μήνες, ενώ το Κέντρο οφείλει μεγάλα ποσά στο ΙΚΑ και αδυνατεί να αντεπεξέλθει ακόμα και στις καθημερινές του ανάγκες.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων υπογραμμίζει ότι για το 2004 το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιχορήγησε την «Επικοινωνία» μόνο με 35.000 ευρώ, ενώ τον Απρίλη οι μισθοδοσίες του Φλεβάρη και Μάρτη 2004 δόθηκαν κατόπιν δανεισμού προς το Κέντρο απ' την «Πρωτοπορία», αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (θυγατρική του ΚΕΑΤ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών. Σε συνάντηση που είχε τον Απρίλη (15.4.2004) το σωματείο των εργαζομένων με τον υφυπουργό Υγείας - Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλο, ο τελευταίος ανέφερε ότι το υπουργείο σκοπεύει να κάνει απλώς «μικρές ενέσεις» χρηματοδότησης στην «Επικοινωνία» προκειμένου να λειτουργήσει μέχρι το Σεπτέμβρη, αλλά ακόμα και αυτή η δέσμευση - που απλώς παρατείνει το πρόβλημα - δεν υλοποιήθηκε.

«Είναι απαράδεκτο να λειτουργεί εννιά χρόνια με ενέσεις χρηματοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο (όποτε αυτές δίνονται) και με δάνεια, το μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Προβλήματα Ορασης και Πρόσθετες Ειδικές Ανάγκες», υπογραμμίζει το σωματείο σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας και μαζικούς φορείς.

Ετσι, οι εργαζόμενοι ζητούν να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες αποδοχές και να εξασφαλιστούν οι μισθοδοσίες Ιούλη - Αυγούστου και επίδομα αδείας. Τέλος, να διασφαλιστεί η επιβίωση της «Επικοινωνίας» και να μεριμνήσουν άμεσα οι αρμόδιοι για την εξέλιξή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ