Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΔΑΠ
Κινδύνεψε εργάτης

Καταπλακώθηκε από χώματα σε χαντάκι βάθους τριών μέτρων. Το δεύτερο «ατύχημα» καρμπόν, μέσα σε 24 ώρες, επιβεβαιώνει την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Μέσα σε αυτό το χαντάκι καταπλακώθηκε ο εργάτης της ΕΥΔΑΠ Αλ. Χριστοφόρου
Μέσα σε αυτό το χαντάκι καταπλακώθηκε ο εργάτης της ΕΥΔΑΠ Αλ. Χριστοφόρου
Ενας ακόμα εργάτης κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του χτες το πρωί, όταν καταπλακώθηκε από χώματα σε έργο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις προχτές είχε συμβεί ένα πανομοιότυπο διπλό (αυτή τη φορά) εργατικό «ατύχημα», σε έργο αποχέτευσης του Δήμου Αθηναίων. Και στις δύο περιπτώσεις τα «ατυχήματα» προκλήθηκαν από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα από την απουσία αντιστήριξης των ορυγμάτων όπου έμπαιναν για να εργαστούν.

Χτες το πρωί ο εργάτης της ΕΥΔΑΠ, Αλ. Χριστοφόρου, 43 ετών, δούλευε σε όρυγμα βάθους τριών μέτρων και πλάτους λιγότερο του ενός μέτρου, όταν τα χώματα υποχώρησαν και τον καταπλάκωσαν. Οι συνάδελφοί του έσπευσαν και έβγαλαν τα χώματα από το κεφάλι του και στη συνέχεια απεγκλωβίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάστασή του μέχρι αργά το απόγευμα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Β. Μεσάδα, μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης «Αγωνιστική Ανεξάρτητη Παρέμβαση» και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, για την κατάσταση που επικρατεί στα έργα, δήλωσε ότι «το 90% αυτού τους είδους των εργασιών γίνεται χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, κάτι που έχουμε επισημάνει ως παράταξη και έχουμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι. Σήμερα, συνέχισε, οι εργασίες γίνονται χωρίς την επίβλεψη μηχανικού και για την επικινδυνότητα των εργασιών καλούνται να κρίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την εμπειρία τους»!

Τα τρία αλλεπάλληλα εργατικά «ατυχήματα», αλλά και οι τουλάχιστον 635 νεκροί εργάτες από τις αρχές του 2000, δείχνουν την ανάγκη αγωνιστικής αφύπνισης των εργαζομένων προκειμένου να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης της ζωή τους στα χέρια τους και να καταδικάσουν τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αυτές τις ημέρες «τσακώνονται» για το ποιος από τους δύο έφτιαξε τα μεγάλα έργα, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού ενόψει των ευρωεκλογών. Ομως τα έργα αυτά θεμελιώθηκαν με τα κορμιά σακατεμένων και νεκρών εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ